До 15 травня 2022 року у Вікіпедії тривала глобальна кампанія #WikiForHumanRights 2022: Право на здорове довкілля. Упродовж місяця учасники та учасниці створювали та покращували статті у Вікіпедії на теми, пов?язані з правами людини та зміною клімату. У цій кампанії переміг українець Олександр Желіба (користувач Krutyvuss).

#WikiForHumanRights 2022 — це міжнародний конкурс, спрямований на створення та покращення наявних статей у Вікіпедії, пов’язаних з правами людини та трьома планетарними кризами: зміною клімату, забрудненням навколишнього середовища та втратою біорізноманіття.

У цьогорічній кампанії взяли участь 700 учасників і учасниць з усього світу, які створили та вдосконалили понад 4000 статей у різних мовних розділах Вікіпедії.

Перше місце у цьогорічному конкурсі посів українець Олександр Желіба (користувач Krutyvuss). За місяць конкурсу він створив нових 215 статей, за які отримав 1575 конкурсних балів

Олександр є викладачем Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та співавтором посібників з громадянської освіти для закладів середньої та вищої освіти. У спілкуванні з нами він розповів:
«Я цікавлюся цією проблемою понад 20 років, з тих пір, як долучився до громадянської освіти. Вважаю, що людство має налагодити гармонійні стосунки з природою та бути не лише споживачем її ресурсів, а й охоронцем.

Саме через поширення вільних знань Вікіпедія робить потужний внесок у захист природного середовища. Відмічу, що громадська організація “Вікімедіа Україна”, яка опікується Вікіпедією, своїй діяльності користується екологічним принципом. Це проявляється у використанні сувенірів з екоматеріалу, сувенірів для багаторазового використання тощо».

Прочитано 287 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative