З 18 по 27 липня в австрійському місті Грац відбувся Міжнародний багатожанровий двотуровий благодійний конкурс мистецтв "LAND OF TALENTS - З МИРОМ В СЕРЦІ 2022". Організатор конкурсу - Міжнародний проєкт "УКРАЇНА-АВСТРІЯ" за підтримки відділу культури міста Грац, громадської організації “КРИЛА ЖИТТЯ”, фестивальних порталів "LAND OF TALENTS" та "GOLD EUROPE".
Конкурс проводився з метою підтримки талановитих виконавців й розкриття їх творчого потенціалу, а також задекларував завдання: обмін творчим досвідом між учасниками та керівниками; підтримка миру та територіальної цілісності України; відродження, збереження і розвиток національної культури.

Учасники мали надіслати відеозаписи своїх творчих досягнень в наступних номінаціях: вокальне мистецтво, інструментальне мистецтво, хореографія, оригінальний жанр, диригенти, концертмейстери, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, авторська творчість.

На конкурсі були потужно представлені роботи студентів Навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського, які продемонстрували вагомі результати.

Отже, в номінації "Вокальне мистецтво" маємо такі здобутки:

  • Наталія Даценко - Лауреат І ступеня. Клас старшого викладача Валерія Курсона;
  • Андрій Алєксєєнко - Лауреат І ступеня. Клас викладача Ярослава Йотки.

В номінації "Диригування" успішно виступили студенти класу кандидата педагогічних наук, доцента Тетяни Раструби та здобули дипломи:

  • Денисенко Марина - Лауреат І ступеня;
  • Дорош Катерина - Лауреат ІІ ступеня;
  • Дмитро Шарапат - Лауреат ІІ ступеня.

Окремо на конкурсі доцент Тетяна Раструба представила стартап "Ескізи віртуального хору", який став Лауреатом І ступеня.

Зазначимо, що цей же проєкт отримав перемогу на іншому змаганні. Нещодавно надійшли результати Канадсько-українського фестивалю дитячої та юнацької творчості "Стамбул - Торонто 2022". Оцінку виступів учасників конкурсу здійснювало міжнародне журі, яке складається оргкомітетом фестивалю з відомих артистів, педагогів творчих дисциплін, режисерів, керівників творчих колективів, діячів культури і мистецтва, організаторів міжнародних фестивалів у Канаді, Франції, Словаччині, Чехії, Угорщині, Австрії, Македонії, Хорватії, Болгарії та Чорногорії. Проєкт доцента Т. Раструби "Ескізи віртуального хору" з виконанням твору О. Токар "Україна колядує" був удостоєний диплому Лауреата І ступеня в номінації "Вокал".

Подяки від оргкомітетів отримали викладачі та концертмейстери: Алла Кульбака, Ліна Чмелик, Ольга Сінєльнікова

Вітаємо кафедру вокально-хорової майстерності з новими конкурсними здобутками та зичимо й надалі прославляти Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя на європейських культурних форумах!

Пресцентр ННІ мистецтв

Прочитано 474 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative