Центр соціально-педагогічних досліджень НДУ імені Миколи Гоголя (керівник – доц. Борисюк С.О.) відзвітував про свою роботу у першому півріччі 2022 року. Війна відсунула на другий план напрацювання Центру зроблені у січні-лютому, коли було здійснено робочий візит до польських ЗВО. Тоді було ініційовано укладання угоди між нашим університетом та Замойською Академією, проведено низку наукових і навчальних заходів в Державній академії прикладних наук у Хелмі. Так, 10 лютого 2022 р. спільно з Хелмським Науковим Товариством проведено науковий семінар «Соціально-педагогічне консультування як форма допомоги дисфункційним родинам». А 17 і 20 лютого доц. Борисюк С. О. для польських студентів були проведені майстер-класи про техніки і прийоми активного слухання у побудові конструктивної міжособистісної взаємодії, діагностичний матеріал щодо виявлення причин конфлікту та можливостей його подолання, способи самодопомоги у складних життєвих обставинах тощо. За результатами візиту були сплановані спільні науково-дослідні проєкти, конференції, монографії.

Початок їх реалізації було відкладено на кілька місяців, але вже в травні у межах декади «Молодь у науці» Центр взяв активну участь в організації наукових заходів для молодих науковців: 25 травня – VІ Міжнародної науково-практичної конференції для молодих науковців «Науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення»; 26 травня – Міжнародного круглого столу «Молодь і освіта в умовах викликів ХХІ століття».

На червень заплановано з партнерською кафедрою соціальної роботи і менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка спільну конференцію щодо проблем соціальної підтримки сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади.

Прочитано 234 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative