18 травня в рамках студентського Фестивалю науки, який відбувся 16-18 травня в НДУ імені Миколи Гоголя, викладачами кафедри прикладної лінгвістики було проведено online семінар для бакалаврів, магістрів та аспірантів на тему "Майбутній фахівець та проєктна діяльність" (підготували доц. І.Й. Халимон, доц. М.П. Долматова). Захід був спрямований на розкриття потенціалу майбутнього фахівця для участі у проєктній діяльності. Учасники дізналися про те, які бувають формати проєктів, де їх шукати, що треба, аби взяти участь. 

Особлива увага була приділена залученню магістрантів та аспірантів у дослідницькі програми з метою підтримки та поширення наукових досліджень. Також слухачі отримали практичні поради та корисні “lifehacks” щодо участі у грантових програмах. Доповідачі ознайомили студентів з міжнародними програмами підтримки, які  у час повномасштабної війни в Україні дають величезні можливості для їхнього професійного розвитку, а також для вивчення мов.  

Не залишилася поза увагою і тема підготовки стандартного пакету документів необхідних для участі у проєктах та грантових програмах. 

З підсумковим словом виступила завідувачка кафедри прикладної лінгвістики доц. Т.В. Ларіна. Звертаючись до учасників, вона наголосила на важливлсті участі студентів у проєктній діяльності, яка може стати вагомим підґрунтям їх подальшого  професійного розвитку.   

Обговорення відбувалося у теплій невимушеній атмосфері. Студенти ставили питання, на які отримали вичерпні відповіді викладачів.

Прочитано 319 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative