З нагоди дня науки, який в Україні з 1997 року відзначається у третю суботу травня, 16 травня в нашому університеті розпочалася декада «Молодь у науці».

17 травня 2022 року на платформі Zoom відбулося пленарне засідання конференції молодих науковців.  Розпочав пленарне засідання проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків,  професор О. В. Мельничук. Він ознайомив студентів із кількісними показниками професорсько-викладацького складу університету, діяльністю аспірантури та перспективою навчання в ній, акцентував увагу на здобутках студентів у наукових і творчих конкурсах.

Присутні слухали доповідь студентки ІІІ курсу, скороченої форми навчання факультету психології та соціальної роботи Вікторії Іванюк  (науковий керівник – асистентка кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Г. Г. Бянка) про молодіжне волонтерство в умовах війни України з росією. Зокрема, студентка розповіла про діяльність СпівДія хабів України, які організовуються на базі молодіжних центрів, акцентувала увагу на напрямах роботи Ніжинського СпівДія Хабу та поділилася власним досвідом волонтерської роботи.

Даніїл Подлуцький, студент ІІІ курсу історико-юридичного факультету під керівництвом кандидатки історичних наук, доцентки кафедри політології, права та філософії Л. О. Дудки схарактеризував молодіжні громадські організації та їх роль у формуванні громадянського суспільства.

Про основні етапи створення вебсайтів та провідні тенденції веброзробки доповідав магістрант факультету природничо-географічних і точних наук Микола Галян (науковий керівник – докторка фізико-математичних наук, професорка кафедри інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук Н. М. Зінченко)

Доповідачі підготували змістовні, пізнавальні виступи та цікаві презентації.

Проректор О. В. Мельничук подякував усім доповідачам та їх науковим керівникам і побажав плідної роботи на секційних засіданнях.

З програмою конференції можна ознайомитися за покликанням

Програма конференції молодих науковців 2022

Прочитано 297 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative