Кожна людина – особистість. Ніхто і ніколи не має права принижувати і ображати честь і гідність іншого. Проте, хоч ми і живемо в розумному, цивілізованому суспільстві, домашнє насилля і булінг вперто прописалися в реалії сьогодення, і такі випадки трапляються набагато частіше, ніж ми можемо собі уявити…

Ці кричущі проблеми сьогодення та шляхи їх вирішеня висвітлили 9 лютого в стінах Ніжинського вишу.

Зустріч представників Центру вторинної безоплатної правової допомоги та юристів зі студентами вузу відбулася в одній із аудиторій університету, і темою зустрічі стала Протидія домашньому насильству і булінг у студентському середовищі.

На зустріч завітали працівники центру безоплатної правової допомоги – директор Володимир Бригінець, його заступник Олена Іванова, перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат фізико-математичних наук Оксана Тарасенко, декан історико-юридичного факультету, кандидат історичних наук Володимир Мартиненко, керівник юридичної служби університету, кандидат юридичних наук Марина Ларченко, професор, завідувач кафедри політології, права та філософії, доктор політичних наук Фелікс Барановський, відповідальний за здійснення невідкладних заходів реагування у випадках виявлення фактів насильства та отримання заяв, повідомлень від постраждалої особи або інших осіб у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, Громадський радник Олександр Турчин, громадська активістка, поетеса та Громадський радник Каріна Акопян.

Також на зустріч завітали викладачі факультету іноземних мов та історико-юридичного факультету.

Громадські радники Карина Акопян і Олександр Турчин підготували слайд-презентацію та відео на  тему протидії булінгу та домашньому насиллю.

Кожен з нас має бути попереджений про ті небезпеки, які можуть очікувати в житті, і знати свої права.

У ході сьогоднішньої зустрічі студенти не лише почули про факти, відомі їм раніше, а й усвідомили, що у випадку, якщо потребуватимуть допомоги – правової, юридичної чи психологічної, вони не залишаться сам на сам зі своєю бідою. Так, в НДУ Гоголя діє юридична і психологічна служба, куди можна звернутися з будь-якими питаннями.

“Домашнє насильство – це не лише побої! Це будь-які умисні дії  фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування по відношенню до людини”, – підкреслила Каріна Акопян.

“Не бути байдужим і не проходити повз актів насилля!Надавати публічному розголосу виявлені факти і повідомляти відповідальних осіб, або поліцію!”, – головний меседж, який доніс студентству Олександр Турчин.

Учасники заходу домовилися проводити подібні зустрічі зі студентською молоддю регулярно і надалі.

Студенти отримали цінні практичні рекомендації. Однак, сподіватимемось, їм не доведеться ними скористатися, і з часом такі  кризові зміни в нашому суспільстві зникнуть взагалі…

За матеріалами "Нежатин"

 

Прочитано 740 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative