16 грудня 2021 р. на кафедрі біології Ніжинського державного університету  імені Миколи Гоголя відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Патогенетичні взаємозв’язки функцій системи імунітету і діяльності центральної нервової системи у людей з короткозорістю», яку прочитав Віталій Ілліч Шейко, доктор біологічних наук, професор кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка для викладачів, аспірантів та магістрів кафедри біології. Під час обговорення лекції були окреслені механізми взаємодії центральної нервової системи та системи імунітету, запропоновані можливі шляхи корекції встановлених змін функціональної активності цих систем у людей з короткозорістю.

Лекція викликала активну дискусію; в обговоренні взяли участь зав. кафедри біології, д.б.н., проф. Кучменко О.Б., к.б.н., доц. Гавій В.М., к.с.-г.н., доц. Приплавко С.О., ст. викл. Кедров Б.Ю., аспіранти Мазуренко Т., Ліпкан Н., Паливода Ю. та ін.

Викладачі кафедри біології, аспіранти та магістри були вдячні д.б.н., професору Шейку В.І. за цікаву доповідь і побажали успіхів у подальшій науково-педагогічній роботі, а також висловили побажання подальшої співпраці.

 Було прийнято рішення проводити у подальшому подібні лекції з метою ознайомлення викладачів та здобувачів освіти із сучасними актуальними напрямками біологічних досліджень.  

Прочитано 403 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative