07 грудня 2021 року доцентом кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Демченко Н.М. було проведено практичний семінар “Сучасні освітні тренди”. До участі в семінарі були запрошені вчитель початкових класів Ніжинської гімназії №3 Ніжинської міської ради Чернігівської області Павлова Анна Миколаївна, доцент кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту, кандидат педагогічних наук Гордієнко Тетяна Володимирівна та гарант освітньої програми 013 Початкова освіта, доцент кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту, кандидат педагогічних наук Білоусова Надія Валентинівна.

У семінарі також брали участь студенти І курсу ОП “Початкова освіта”, які запропонували практичні завдання до застосування Lego-технологій, ігрових технологій, дослідницьких та проблемних завдань, вправ на розвиток критичного мислення в учнів початкових класів НУШ. Також вони підготували практичні форми реалізації дистанційного, адаптивного та інтерактивного навчання у освітньому процесі початкової школи.

Запрошені гості надали методичні рекомендації щодо навчання через гру - Павлова А.М., застосування Lego, як одного з інструментів діяльнісного навчання в початковій школі - Гордієнко Т.В. та STEM, STEAM і STREAM-освіти - Білоусова Н.В.

Вдячні гостям за набуті знання та здобуті навички! Студентам за ґрунтовну підготовку та позитивний настрій! Практичний семінар проходив під тезою: “Пам'ятайте, що, хоча майбутнє практично є невідомим, це не є ознакою того, що його неможливо сконструювати” (Річард Уотсон — футуролог, письменник. Автор блогу “WHAT'S NEXT TOP TRENDS (ЩО ДАЛІ?”)

Прочитано 406 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative