Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи взяла участь у П’ятому Всеукраїнському форумі молодіжних працівників і працівниць, що тривав 1-2 грудня 2021 р. у м. Київ і організовувався Міністерством молоді та спорту України, Всеукраїнським молодіжним центром, Асоціацією молодіжних працівників України та проєктом ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

На цьому заході відбулось підведення підсумків «Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні – 2021». Щорічно найкращі практики включаються до видання «Каталог кращих практик молодіжної роботи в Україні», а 10 переможців конкурсу отримують призи та відзнаки.

Саме до десятки найкращих і потрапив проєкт «Почуй мене», який переміг у номінації «Краща практика у сфері освіти та просвітницької діяльності з прав людини, захисту прав людини, просування рівності та недискримінації в українському суспільстві».

Проєкт «Почуй мене» було започатковано на кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи і реалізовувався він зусиллями волонтерської групи «Час для нас» під керівництвом Б’янки Г.Г., викладачів кафедри Лісовця О.В., Сватенкова О.В., спільно з Ніжинським УТОГ та Ніжинським міським молодіжним центром.

Протягом року в межах цього проєкту впроваджувалась навчальна програма з оволодіння навичками жестової мови, спочатку на волонтерських засадах, а пізніше за часткового фінансування British Council Ukraine. Її учасниками стали директори і фахівці соціальних і освітніх закладів, установ і організацій міста, співробітники поліції, медичних закладів, журналісти, викладачі, здобувачі вищої освіти, активні громадяни міста Ніжин.

Проєкт набув широкої популярності у Ніжинській громаді, а тому вирішено продовжити його і у 2022 році. Долучайтесь до вивчення жестової мови разом з нами!

Г. Б’янка

Прочитано 404 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative