Учитель-методист Ніжинського НВК № 16 «Престиж», Відмінник освіти України, сертифікований учитель НУШ, експерт з сертифікації вчителів ШАФРАЙ ТЕТЯНА ІВАНІВНА провела чудовий майстер-клас з теми: «Розвиваюча математика в початковій школі» 25 листопада 2021р.

На початку зустрічі Тетяна Іванівна зосередила увагу здобувачів на основних завданнях сучасної школи, серед яких чільне місце посідають виховання особистості, здатної до саморозвитку та самоосвіти; виховання активного ставлення до здобуття знань; виховання стійкого пізнавального інтересу до навчання; формування особистості, здатної самостійно мислити та навчатись впродовж життя; формування особистості, здатної критично мислити та опрацьовувати різноманітну інформацію. Учителька наголосила, що важливо для педагога сформувати в учнів здатність мислити послідовно, за законами логіки. Як показує досвід, у молодшому шкільному віці одним з ефективних способів розвитку мислення є рішення школярами нестандартних задач.

Тетяна Іванівна схарактеризувала математичні здібності учнів, зокрема здатність узагальнювати математичний матеріал, уміння бачити спільне в різних речах, користуватися цифрами та знаками, логічне мислення, уміння дитини мислити абстрактними структурами та продемонструвала завдання, які можуть сприяти формуванню пізнавального інтересу до математики, наприклад, «Графічні диктанти».

Упродовж майстер-класу майбутні учителі початкових класів виконували цікаві математичні завдання: «Знайди схему до кожної задачі», « Задачі на виключення», «З′єднай ім′я з його шифровкою», обговорювали отримані результати. Разом зробили висновок про те, що вирішення нестандартних математичних завдань здатне прищепити інтерес дитини до вивчення «класичної» математики.

На завершення Тетяна Іванівна наголосила, що в ефективності роботи чи не найважливішу роль відіграє створення вчителем комфортного психологічного середовища. А підібране на кожен урок одне цікаве завдання робить один крок до любові до математики. Дійсно, у класі, де панує розуміння, підтримка, хороший настрій навчатися й досягати успіху значно легше.

Дякуємо Тетяні Іванівні за проведену цікаву, компетентну, мотивуючу, пізнавальну зустріч! Бажаємо творчого натхнення в роботі, гарних учнів і вдячних батьків!

 

Прочитано 741 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative