7 жовтня в Картинній галереї університету відбулось вiдкриття художньої виставки учасникiв I живописного фестивалю-пленеру 2021 року. Картини художників не випадково були презентовані в першому залі галереї, де розміщені роботи видатного українського художника-живописця Сергiя Шишка, адже виставка присвячена 110-й рiчницi вiд дня його народження.

Свої роботи глядачам презентували Євгенія Липовецька, Анатолій Риженко, Юрій Ващенко, Наталія Онанко, Алевтина Філон, Тамара Романова, Аліка Малоног, Тетяна Строганова. Особливістю є те, що всі презентовані роботи були створені під час триденного художнього пленеру у с. Кладьківка Куликівського району.
Модератором зустрічі виступила Анна Парубець, директор Музейного комплексу.
На початку зустрічі ректор вишу Олександр Самойленко відзначив: «Дуже приємно, що у стінах нашого вишу відбувається така непересічна мистецька подія. Сьогодні тут зібралися визначні митці, які власним талантом дарують нам радість від споглядання Прекрасного. Цього року на державному рівні відзначається 110-а річниця від дня народження Сергія Шишка. І ми пишаємося, що у стінах нашого вишу знаходиться найбільша державна колекція його полотен».
Багато теплих слів лунало на адресу художників та їх робіт. Виставка триватиме до 30 жовтня, тому запрошуємо усіх охочих ознайомитися з картинами.

Прочитано 338 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative