У перший день жовтня в стінах університету відбувся фото-флешмоб «NO HATE» з нагоди Міжнародного дня ненасилля! Захід проходив за ініціативи КЗ «Ніжинський міський молодіжний центр» та підтримки кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ імені Миколи Гоголя. Метою цього Міжнародного дня є бажання затвердити культуру миру, терпимості, розуміння й ненасилля. Тому плакати, з якими робили фото учасники акції, містять різні вислови про несприйняття насилля в усіх його проявах!

Міжнародний День ненасилля відзначається саме 2 жовтня, у день народження Махатми Ганді – керівника руху за незалежність Індії та засновника філософії й стратегії ненасилля.
Відповідно до резолюції A/RES/61/271 Генеральної Асамблеї від 15 червня 2007 року, якою передбачено його проведення, Міжнародний день ненасилля є ще одним приводом для того,
аби «пропагувати гасло ненасилля, у тому числі шляхом освітньої й суспільно-роз’яснювальної роботи».
У резолюції підтверджується бажання «затвердити культуру миру, терпимості, розуміння та ненасилля».
Україна є членом Комітету ООН із прав людини, Комітету ООН проти тортур, Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації, Комітету ООН із ліквідації дискримінації щодо жінок, Комітету ООН з прав дитини та Комітету ООН з економічних, соціальних та культурних прав.
Долучаймося до цього ненасильницького руху!

Прочитано 335 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative