Асоціація українських германістів, що об’єднує вчителів та викладачів німецької мови в Україні організувала та провела 24-25 вересня 2021 року у Львівському університеті XXVIII Міжнародну Конференцію «Германістика та виклики часу: міждисциплінарність, інтернаціоналізація, дигіталізація». Вона була  присвячена сучасним тенденціям розвитку германістики та методики викладання німецької мови. Традиційно до конференції долучаються Німецька та Австрійська служби академічних обмінів, Німецький культурний центр Гете Інститут, Фонд ім. Ганса Зайделя, вітчизняні, а також іноземні науковці та вчителі німецької мови.

Процес навчання в умовах пандемії став можливим завдяки цифровій техніці та інформаційним технологіям. Накопичений досвід, аналіз переваг та недоліків дистанційного заняття   змінюють уявлення та дають поштовхи для подальшого удосконалення викладання та навчання мови,  необхідність швидко адаптуватися до нових умов, вироблення нових методів і форматів в умовах відсутності живого спілкування.

Зазнають змін ОПП філолога та вчителя, в яких необхідно враховувати нові медійні компетентності. Відмічається зменшення кількості годин, розбудовується вибіркова складова, наголошується можливість регіональної специфіки та відсутність уніфікації.

Цифрові технології дали поштовх новому баченню інтернаціоналізації, коли можна приєднатися до лекцій у будь якій частині світу, зробити онлайн презентації, доповіді, воркшопи, керувати курсовими та магістерськими роботами.

Учасники конференції відчули радість живого спілкування з колегами-однодумцями під час подіумних дискусій, воркшопів, п’яти секційних засідань.

Було представлено результати проєктів «Демократичні цінності», «Софі Шоль та жінки опору», «Комікси про будні під час пандемії коронавірусу»,  перекладацького конкурсу «Метаморфози».

Переглянути головні події конференції можливо за цим посиланням:

 https://www.youtube.com/watch?v=_zwYEu5JswY&list=PL1KM3u26gd-bsIF6-pp1Hq5vMqO1kRCC5&ab_channel=Learnopolis

Координатор Чернігівського осередку АУГ

доц. кафедри нім. мови НДУ ім. М. Гоголя

Надія Удовиченко

Прочитано 393 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative