Підвищення кваліфікації викладачів німецької мови є одним з основних завдань кафедри. Пошуки інноваційних методів навчальної діяльності, що мотивуватимуть студентів, розвиватимуть навички їх самостійної роботи  привели викладачів нашої кафедри на платформу сучасного німецького видавництва Hueber, яке випускає підручники та методичну літературу з німецької мови.

Цільова аудиторія цього видавництва є різноманітною: його книги корисні для тих, хто тільки робить перші кроки у вивченні німецької, а також для незалежних користувачів мови, які мають на меті вдосконалити та поглибити отримані раніше знання.

У вересні цього року Hueber запропонувало серію вебінарів для викладачів та вчителів німецької.

Вебінар «Як організувати роботу з відео – нові навчальні формати, що приносять задоволення» відбувся 15 вересня. За допомогою технології відеоконференції 223 вчителів та викладачів німецької зі всього світу побачили, як можна використовувати навчальні відео (Erklärvideos) для пояснення граматичного матеріалу, які прийоми та способи спрощують запам’ятовування лексики. Вебінар проводила Барбара Біхеле, доцент Інституту міжкультурної комунікації в Єні та Ерфурті, партнер німецького культурного центра Goethe-Institut, співавтор низки підручників з німецької мови для іноземців. Модерували вебінар, допомагали у забезпеченні інтерактиву за допомогою екрану-дошки, проведенні опитувань учасників, їх спілкування в чаті представники видавництва Hueber Стефен Дейнзер та Стефані Кребс.

Другий вебінар під назвою „Film-Literacy“ відбувся 17 вересня. Його було присвячено використанню художніх фільмів на занятті з німецької мови. Фільм є полімедіальним типом тексту, в якому взаємопов’язані візуальні та акустичні, мовні та позамовні знаки, які здійснюють комплексний вплив на глядача.   Пані Біхеле продемонструвала на прикладі короткометражної драми „Kleingeld“ (Дрібні гроші) методику роботи з фільмом на занятті з німецької, як можна інтерпретувати ті знаки, які бачить або чує глядач. Вона зробила акцент на міжкультурному потенціалі фільму та на перевагах застосування відео на занятті з німецької. Всі учасники мали можливість отримати доступ до створеної пані Біхеле картотеки фільмів, та до її дидактичних матеріалів, які можна використовувати під час роботи з відео на занятті.

Участь у вебінарах дозволяє вивчати можливості створення освітнього середовища для презентації навчального матеріалу, співпраці та спілкування зі студентами за допомогою сучасних інформаційних технологій. Крім того, учасники вебінарів спостерігають використання асинхронного та синхронного спілкування, навчаються забезпечувати інтерактивність і постійний взаємозв’язок з учасниками вебінару. Приємно, що учасники вебінарів вже мають сертифікати про підвищення кваліфікації.

Інформацію підготували учасниці вебінарів, доценти кафедри німецької мови, Блажко М.І., Удовиченко Н.К. та Щербак О.М.

Прочитано 408 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative