До Дня Незалежності України у світ вийшов черговий випуск освітньо-пізнавального часопису «Український дім». Герої та автори наших публікацій – принципові патріоти, які живуть як на материковій Україні, так і за її межами.

На першій шпальті пропонуємо до вашої уваги рецензію заслуженої журналістки України, громадської діячки Ганни Антипович (Дениско) на книгу «Жарти з вогнем» української письменниці Лесі Богуславець. Пані Леся в 40-х роках ХХ століття через політичні причини була змушена емігрувати зі своєю родиною. Її автобіографічні оповідання – це літопис формування характеру справжньої українки, яку не зіштовхнути з дороги правди, честі та жертовної любові до Батьківщини.

Професор Окабе Йошіхіко не має українського коріння, однак він досліджує життя нашої діаспори, очолює Асоціацію україністів Японії, а ще попри всі труднощі вивчає українську мову. Про його подвижництво стаття Дарії Бобрик «Українсько-японська дистанція очима Окабе Йошіхіко».

Матеріал Надії Онищенко «Невмирущий національний гімн» − це відгук на збірник перекладів нашого державного гімну мовами народів світу. Ініціював та упорядкував це унікальне видання доктор філософських наук, академік Міжнародної академії співробітництва і розвитку Олександр Петькун, який, до речі, свого часу навчався в Гоголівському виші на українському відділенні філологічного факультету.

Микола Гринь − уродженець Чернігівщини, член Національної спілки журналістів України, який нині мешкає за кордоном, на шпальтах нашого видання висвітлює діяльність української громади у США. Читайте його тексти про український етнокалендар у Техасі та показ сучасного українського фільму «Експропріація» («Екс») у Каліфорнії.

Міркуваннями стосовно того, що єднає українців та чехів, поділився з журналісткою Марією Щур історик Інституту вивчення тоталітарних режимів (Чехія) Давід Свобода. Саме він за підтримки колег підготував виставку «Довга дорога до незалежності. Історія України в ХХ столітті», що експонувалася в Празі.

Відбувся міжнародний онлайн-форум «Громадський рух українців у Росії: вчора, сьогодні, завтра», присвячений 30-річчю незалежності України. Звіт про цей захід публікуємо на сторінках нашого видання.

Свіжий випуск часопису «Український дім» можна знайти за покликанням http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim

 

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Прочитано 408 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative