у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського  склали присягу випускники кафедри військової підготовки. Кореспондент АрміяInform був присутній на події.

 

«Прийшов сюди, щоб отримати офіцерське звання, повернутись до свого батальйону і продовжити захищати країну» 439 юнаків та дівчат з понад 50 закладів вищої освіти протягом двох років вчилися на військовій кафедрі університету, успішно склали державні іспити і цьогоріч поповнять лави офіцерів запасу. Підготовка відбувалась за 11 військово-обліковими спеціальностями. На «відмінно» навчання закінчили 54 випускники.

Цьогодні ряди захисників Вітчизни поповнить когорта тих, хто засвоїв знання у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського та набув практичних навичок у польових заняттях. Висловлюю подяку батькам сьогоднішніх випускників та їхнім викладачам. Випускникам раджу звернути увагу на піклування про ваших підлеглих, адже ваші майбутні успіхи – це їхня ратна праця. Тому бережіть їх як у повсякденній діяльності, так і в бою, – побажав у своєму виступі заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Радіон Тимошенко.

Цьогоріч серед випускників кафедри є й ті, хто з 2014 року брав участь у Антитерористичній операції на сході України.

– У 2014 році я за власним бажанням прийшов до військкомату. Мене мобілізували. Проходив службу у 90-му окремому аеромобільному батальйоні. Виконував завдання у Донецькій області – Піски, Донецький аеропорт. Там же і дістав поранення. Я з дитинства мріяв стати офіцером. Прийшов сюди, щоб отримати звання, повернутись до свого батальйону і продовжити захищати країну, – поділився планами випускник кафедри військової підготовки Максим Денисов.

– У 2014 році служив у батальйоні «Донбас». Брав участь у звільненні Лисичанська, Попасної, Іловайська. Потім 4 місяці був у полоні. Після полону проходив службу у батальйоні «Дніпро-1». У його складі виконував завдання у Пісках. Працюю нині заступником голови Дрогобицької райдержадміністрації і після отримання офіцерського звання міг би  очолити тероборону у своєму районі. Тим більше, що я зарахований до оперативного резерву першої черги, – розповів про плани випускник Йосип Пономаренко.

– У 2014 році воював у складі 95-ї окремої аеромобільної бригади. Брав участь у боях за гору Карачун, 26 травня штурмував Донецький аеропорт. До речі, під час навчання на кафедрі ми аналізували наші дії в АТО… Після отримання звання буду думати, до якої силової структури піду на службу, – зауважив випускник Сергій Дека.

Не тільки Київ, а й Ніжин, Житомир, Біла Церква, Івано-Франківськ, Харків…

Випускниця кафедри військової підготовки Аліна Фоменко розповіла, що вчилася на спеціальності «Психологія».

– Найбільше знань здобула, вивчаючи предмети «Тактика», «Озброєння та військова техніка», «Психологія». Я навчилася стріляти з пістолета Макарова, автомата Калашникова. Ми виїжджали на полігон у Дівичках, проходили там психологічну смугу перешкод. Наш взвод ще їздив до Навчального центру у Десні, де мої колеги займалися морально-психологічним забезпеченням – видавали бойові аркуші, проводили бесіди з військовослужбовцями, здійснювали культурологічну роботу, – розповіла випускниця.

Цього дня для гостей випускники влаштували показові виступи тактичних підрозділів різних родів військ з урахуванням досвіду АТО/ООС, продемонстрували надання долікарської медичної допомоги та прийоми рукопашного бою.

 

Начальник кафедри військової підготовки Національного університету оборони України полковник Євген Камалов підкреслив, що на кафедрі вчилися студенти не тільки з Києва.

– Були хлопці та дівчата з Ніжина, Житомира, Білої Церкви, Івано-Франківська, Харкова. Рівень підготовки особового складу на сьогодні значно підвищився. Це відбулось у зв’язку з удосконаленням нашої матеріальної бази, планів та програм, збільшенню уваги до практичних занять – стрільбам з усіх видів стрілецької зброї та бойових машин, – зауважив офіцер.

Довідково.

Кафедра військової підготовки – один із основних структурних підрозділів Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, який є провідним військовим навчальним закладом в державі й готує фахівців усіх видів та родів військ всіх рівнів військової освіти: від державного військового управління до тактичного рівня.

 

 

 

Прочитано 686 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative