Одним із основних факторів ризику розвитку та прогресування більшості серцево-судинних захворювань є артеріальна гіпертензія. Її можна назвати «тихим вбивцею», оскільки спровоковані нею ускладнення з кожним роком призводять до інвалідизації все більшої кількості осіб. Особливо важливо наголосити на тому, що з кожним роком зростає кількість молодих осіб, які страждають на артеріальну гіпертензію. Тому своєчасна діагностика та лікування може запобігти розвитку серцево-судинних катастроф та вберегти багато життів.

Саме питанням профілактики та лікування артеріальної гіпертензії був присвячений онлайн-семінар із Матовою Оленою Олександрівною, кандидатом медичних наук, науковим співробітником відділу гіпертонічної хвороби Державної установи «Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска Національної академії медичних наук України», який був організований кафедрою біології за підтримки Державної установи «Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска Національної академії медичних наук України» в рамках Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією.
Олена Олександрівна у своїй доповіді акцентувала увагу на діагностичних підходах до виявлення артеріальної гіпертензії та профілактичних заходах, які дозволяють знизити ризик розвитку цієї патології. Особливу увагу доповідач приділив правилам вимірювання артеріального тиску, які на практиці дуже часто нехтуються, що може призвести до хибних результатів.
Після доповіді відбулося цікаве обговорення, було запитань до доповідача.
Ми щиро вдячні за цікаву та змістовну доповідь науковому співробітнику відділу гіпертонічної хвороби Державної установи «Національний науковий центр «Інститут кардіології ім. акад. М.Д.Стражеска Національної академії медичних наук України» - Матовій Олені Олександрівні та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Прочитано 336 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative