Дотримуючись регіонального компоненту змісту освіти в межах навчальної дисципліни «Основи краєзнавства в початковій школі» в контексті вивчення теми: «Форми організації краєзнавчої роботи з молодшими школярами: екскурсія, турпохід, екологічна стежка» для студенток групи ПО-41 було проведено пару в формі екскурсії Ніжином канд.географ.наук, доц. кафедри географії, туризму та спорту Філоненко Ю.М. Викладач ознайомив студентів з правилами та методикою проведення екскурсій.

Маршрут розпочався від старовинної будівлі Ніжинського університету, стіни якого пам’ятають Гоголя. Студетки почули про засновника і головного мецената університету і про єдиний в Україні пам’ятник Учительці. Пройшлись традиційною дорогою до університету і дізнались, як змінювалось наше місто з плином часу; прогулялись грецьким кварталом та мали змогу поспостерігати, як в архітектурних і культурних пам'ятках міста простежується вплив грецької громади; зробили зупинку біля першого в Російській імперії пам’ятника Гоголю і дізналися, яким чином скульптор увічнив у цьому пам’ятнику ще й себе; почули про відомих особистостей, які пов'язані з Ніжином і зробили його яскравим, неповторним і особливим.

Разом зі студентками історією м. Ніжина насолоджувалися й викладачі: доц. Гордієнко Т.В., доц. Бобро А.А., доц. Білоусова Н.В.

Дякуємо нашому чудовому гіду за насичену, казкову, цікаву, пізнавальну екскурсію, за отримані нові знання й позитивні емоції.

Прочитано 369 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative