Незважаючи на складнощі, обумовлені COVID-19 здобувачі вищої освіти завдяки спільним зусиллям адміністрації та НПП Університету активно залучаються до реалізації наукових заходів, що проводяться в НДУ імені Миколи Гоголя.

Так, 18 травня 2021 року  в межах проведення декади «Молодь у науці» відбулось засідання секції «Право» (керівник секції – проф. Городецька І.А., секретар – доц. Геєць І.В., модератори заходу – магістрант першого курсу історико-юридичного факультету Петрушенко В.Є. та проф. Городецька І.А.).

Магістранти та студенти спеціальності 081 Право виступили з цікавими та змістовними доповідями, присвяченими найбільш актуальним питанням сучасної юридичної науки, серед яких: проблема відповідності законодавства України стандартам європейського права; особливості застосування у цивільному та адміністративному судочинстві Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ); проблема впровадження та проведення медіації в цивільному та адміністративному судочинстві в Україні; порядок, умови та строки звернення до Європейського суду з прав людини; проблематика імплементації норм міжнародного права у національне право України; захист прав у сфері інтелектуальної власності та ін.

Упродовж онлайн заходу, який тривав близько 3-х годин, окрім обговорення заявлених у Програмі тем, керівником секції було приділено увагу такому важливому питанню, як необхідність дотримання принципів і правил академічної доброчесності, якими мають керуватись учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової діяльності. Також, присутні студенти 1–4 курсів історико-юридичного факультету денної та заочної форми навчання були ознайомлені з перевагами та особливостями ОП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти, що надзвичайно важливо в контексті популяризації спеціальності 081 «Право» та профорієнтаційної роботи.

Підводячи підсумки, проф. Городецька І.А. подякувала усім присутнім учасникам конференції та наголосила на необхідності проведення таких зустрічей, адже обрані напрями наукових досліджень сприяють сучасному праворозумінню в його інтегративному вимірі.

Керівник секції «Право»

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 512 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative