6 квітня 2021 року для магістрантів І курсу спеціальності 081 Право була проведена відкрита лекція адвоката з багаторічним досвідом надання правової допомоги Кубрака Юрія Івановича на тему «Представництво і захист прав, свобод та інтересів клієнтів: актуальні питання».

Юрій Іванович закінчив Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ. З 2000 по 2007 рр. працював в органах внутрішніх справ на посаді оперуповноваженого державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Ніжинського МРВ УМВС України в Чернігівській області. З 2008 року зареєструвався приватним підприємцем – вид діяльності: «Діяльність у сфері права», тобто надання послуг по представництву в судах різних інстанцій, захист прав та інтересів клієнтів.  На підставі рішення Ради адвокатів Чернігівської області від 15.05.2020 року № 88 отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. Показово, що за період заняття діяльністю в сфері права, а саме захисту прав та інтересів клієнтів в цивільному процесі судом задоволено – 120 справ, в адміністративному – 60 справ, в кримінальному – 20 справ, в господарському – 15 справ.

Адвокат розкрив особливості представництва і захисту прав та інтересів клієнта у конституційному, адміністративному, цивільному, кримінальному судочинстві та поділився власним досвідом і практичними рекомендаціями.

Упродовж лекції разом із запрошеним спікером учасники (магістранти першого курсу спеціальності 081 Право – Анна Труш, Віталій Петрушенко, Катерина Железняк та викладачі кафедри політології, права та філософії НДУ ім. Миколи Гоголя – проф. І.А. Городецька, доц. І.В. Геєць, доц. О.С. Дудченко) обговорювали сучасні проблеми функціонування інституту представництва в Україні, вели дискусію про специфіку адвокатської діяльності, дотримання Правил адвокатської етики, підстави для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності.

Оскільки орієнтація ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 08 Право спеціальності 081 Право, що реалізується в НДУ імені Миколи Гоголя спрямована на набуття комплексу знань, умінь і навичок, які забезпечують успіх практичної діяльності, проведення інформативно-насиченої лекції адвоката з багаторічним досвідом надання правової допомоги є чинником, що сприяє формуванню таких фахових компетентностей, як «здатність критично оцінювати ефективність представництва і захисту прав, свобод та інтересів клієнтів» (СК11) та «здатність розвивати та утверджувати етичні стандарти правничої діяльності, стандарти професійної незалежності та відповідальності правника» (СК12), які інтегровано до низки освітніх компонентів Програми – відповідно ОК6, ОК9, ОК11 та ОК3, ОК11. 

Висловлюємо щиру вдячність Юрію Івановичу за цікаву лекцію та змістовну бесіду зі студентами та викладачами і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

 

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.,

модератор заходу – к.ю.н., доц. Геєць І.В.

Прочитано 545 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative