29 березня 2021 року магістранти першого курсу спеціальності 081 Право (Петрушенко В.Є., Железняк К.А.) та викладачі кафедри політології, права та філософії (проф. Городецька І.А., доц. Дудченко О.С., доц. Геєць І.В.) Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя взяли участь у вебінарі «Історія розвитку прав людини у світі», який відкрив серію онлайнових заходів, присвячених історії та сучасному стану прав людини та руху за рівноправ’я як у світі загалом, так і в Грузії та Україні зокрема.

Вебінар проводили ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проекту «У пошуках прав людини» за підтримки Фундації Будинків прав людини та фінансової підтримки Європейського Союзу.

Спікеркою вебінару була Саша Делеменчук, радниця з питань розвитку Центру участі та розвитку (Грузія), тренерка, експертка з питань адвокації та безпеки, членкиня правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), а модерував його – Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE).

Під час вебінару були обговорені теоретичні та практичні аспекти міжнародної системи захисту прав людини, включаючи історію системи та її сучасну кризу, а також шляхи її подолання (https://youtu.be/gy3FY2Kk4Bo). Учасники/ці вебінару ставили запитання, спілкувались зі спікеркою та отримали сертифікати.

Участь у вебінарі «Історія розвитку прав людини у світі» є дієвим чинником розвитку та поглиблення низки загальних та фахових компетентностей (ЗК5, ЗК8, СК1, СК2, СК3, СК4), передбачених ОП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 08 Право спеціальності 081 Право, що реалізується в НДУ імені Миколи Гоголя, у тому числі такої компетентності як здатність спілкуватися іноземною мовою у професійній сфері як усно, так і письмово, оскільки проведення означеного заходу (спілкування з учасниками) здійснювалося англійською мовою.

Відтак, у контексті реформування вищої юридичної освіти та в умовах євроінтеграції освітнього простору неформальна освіта, як інноваційний компонент освітнього середовища та важливий елемент безперервної освіти, виконує важливу інтеграційно-освітню функцію, сприяє забезпеченню професійної підготовки майбутніх фахівців у сфері права.

 

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 943 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative