В межах виконання пакету 6 «Поширення цінностей медіації» грантового проекту MEDIATS Програми ЄС ERASMUS+ KA2 25 березня 2021 року відбулась публічна лекція «Гуманістична медіація – інструмент миру при планетарному безладі» відомої французької медіаторки, засновниці моделі гуманістичної медіації Жаклін Моріно (Париж, Франція) та її послідовниці українського походження, яка зараз живе та практикує гуманістичну медіацію в Італії медіаторки, консультантки, перекладачки та психолога Софії Дутчак (Італія). Гуманістична медіація широко практикується в кожному куточку світу, оскільки допомагає глибше збагнути суть конфлікту в різних сферах, у тому числі в сфері права.

Лекція об’єднала студентів та викладачів з різних регіонів України та різних спеціальностей. Зокрема, активну участь у заході взяли магістранти першого курсу спеціальності 081 Право (К. Железняк, В. Петрушенко, А. Труш) та викладачі кафедри політології, права та філософії (проф. І.А. Городецька, доц. І.В. Геєць, доц. О.С. Дудченко) Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Ознайомлення студентів та викладачів з основами гуманістичної медіації, її перевагами та техніками, які можуть бути корисними в професійній діяльності, сприяє формуванню такої компетентності, як здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду та вирішення правових спорів, яка інтегрована до низки освітніх компонентів ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 08 Право спеціальності 081 Право, що реалізується в НДУ імені Миколи Гоголя.

Щиро дякуємо організаторам даного заходу, зокрема Навчально-науковій лабораторії медіації, переговорів та арбітражу кафедри публічного права Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за можливість долучитись до обговорення представниками наукової спільноти та студентства актуальних питань медіації (https://law.chnu.edu.ua/zhaklin-morino-ta-humanistychna-mediatsiia/).

 

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 922 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative