Професійно-орієнтаційний проєкт Навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського – «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ»

З 2008 року на базі Навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (раніше – факультет культури і мистецтв) було започатковано музично-просвітницький проєкт професійно-орієнтованого призначення –  «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ».

Фестиваль дитячої, юнацької та молодіжної творчості «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ-2020» проводиться щорічно на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за ініціативи автора проекту –  професора Л. Ю. Шумської за підтримки ректорату Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, директорату Навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського, Ніжинської міської ради, Ніжинської районної ради, управління культури і туризму Ніжинської міської ради як локальний циклічний мистецько-просвітницький захід.

Мета Фестивалю – утвердження позитивного іміджу Ніжинської вищої школи як провідного осередку культурного просвітництва Чернігівщини, естетичне виховання дітей та молоді засобами музичного мистецтва, популяризація високо естетичних зразків української та світової музики, заохочення випускників музично-освітніх закладів міста Ніжина до вступу на навчання до ННІ мистецтв імені  Олександра Ростовського.

   Завдання Фестивалю:

  1. Національно-патріотичне виховання дітей та молоді шляхом залучення їх до участі у тематичних музично-просвітницьких заходах.
  2. Привернення  уваги суспільства, засобів масової інформації до проблеми розвитку духовності, естетичних почуттів та художніх смаків підростаючого покоління.
  3. Формування мотивації в учасників дитячих, юнацьких та молодіжних творчих колективів, ансамблів та солістів до системного здійснення музично-виконавської діяльності.
  4. Розкриття творчого потенціалу дитячих, юнацьких та молодіжних хорів, оркестрів, ансамблів та солістів, залучення молодих виконавців до колективно-ансамблевого музикування.
  5. Надання можливості систематичної демонстрації результатів творчих досягнень дитячо-юнацьких та студентських мистецьких навчальних та аматорських формацій.

У «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТі» щорічно беруть участь дитячі (різних вікових груп), юнацькі та молодіжні хори, оркестри, солісти: вокалісти, піаністи та виконавці на оркестрових інструментах, які функціонують у навчальних закладах початкової, середньої та вищої освіти міста Ніжина, міста Києва, а також Чернігівської та Сумської областей.

Фестиваль проводиться циклічно протягом навчального року. Кожна концертна акція Фестивалю приурочена до певної знакової події в житті суспільства, що відповідає завданням Фестивалю. А саме: Міжнародний день музики, День працівників освіти, День захисника України, Міжнародний день студентів, День збройних сил України, річниця з дня народження М. Д. Леонтовича, Різдво, Міжнародний жіночий день, вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, Пасхальні свята, Міжнародний день молоді.

Усі учасники Фестивалю нагороджуються Почесними Дипломами, Грамотами від Ніжинського міського голови, Голови Ніжинської районної ради, Управління культури і туризму Ніжинської міської ради, ректора Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Черговий Фестиваль, присвячений 200-річчю Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя та 55-річчю ННІ мистецтв імені Олександра Ростовського   (раніше – музично-педагогічний факультет) і має за мету привернути увагу громадянського суспільства до Гоголівського ВИШу, як національного культурно-освітнього осередку,  що має унікальні мистецькі традиції, у процес розвитку яких на сучасному історичному етапі залучаються дитячі, юнацькі та молодіжні творчі колективі, ансамблі та солісти – виконавці з міста Ніжина, Києва, Чернігівської області та інших регіонів України.

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative