Так як професор нашого вишу Григорій Васильович Самойленко…

Його шкільні й студентські знання, отримані від радянських учителів та викладачів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, докорінно змінилися, коли почав сам викладати 1970 року в Ніжинській вищій школі. Як декан філологічного (історико-філологічного) факультету, завідувач кафедри світової літератури та історії культури переконувався в міжнародній величі нашого видатного випускника, чиє серце належало священним місцям рідної України.

Про це мовиться в авторському слові енциклопедії    «Микола Гоголь і Україна», виданої наприкінці 2020 року Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя і віддрукованої ПП Лисенко М. М.   

694 сторінки від А до Я представляють нам не лише хроніку життя й творчості письменника, а й українських митців і вчених різних поколінь, котрих надихав його геній у літературі, театрі, живописі, музиці, краєзнавстві, науково-дослідницькій діяльності. А ще – визначні місця й події, пов’язані з відзначенням Гоголевих ювілеїв, починаючи зі встановлення першого пам’ятника  у світі саме на його інтелектуальній батьківщині в Ніжині 1881 року. Вражає й захоплює багаторічна й ретельна робота, вдало підібрані ілюстрації й велика любов до Миколи Гоголя.

Цим виданням доктор філологічних наук Г. В. Самойленко зробив подарунок собі до 85-річчя й усім нам, хто пізнає українського Гоголя. Щойно віддрукована енциклопедія вже стала раритетом, адже її наклад складає 100 примірників.

НАДІЯ ОНИЩЕНКО

Прочитано 528 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative