29 жовтня на черговій онлайн-лекції з дисципліни «Поліграфія» під керівництвом викладачки-організатора Надії Подоляки відбулася зустріч зі спеціальним гостем, директором поліграфічної кампанії «ШвидкоДрук» та рекламної агенції «Лимон» у Сумах Сергієм Пилипцем.

Розмова стосувалась проблем сучасної видавничої промоції, розвитку поліграфічної галузі та комунікації загалом. Студенти отримали можливість послухати спеціаліста, порушити різнопланові питання й отримати на них відповіді.

Розпочали зі стислих самопрезентацій, почергово ділилися досвідом, міркували про майбутнє працевлаштування тощо.

Шлях пана Сергія починався у типовій школі, продовжився вивченням ливарного виробництва металів у коледжі, а згодом – юрист! У рідному місті Суми першим пов’язав маршрутні таксі з рекламою, і, знову, першим у місті (!)  придбав цифрову друкарську машинку.

С. Пилипець наголосив на важливості та актуальності професії копірайтера та потребі в дизайнерах. Відзначив також, що потреба у фахівцях-поліграфістах нині разюче зменшилась. «Якщо поглянути у суть: конкуренція жорстка, майже нещадна; заробіток знижується; об’єм персоналізованої поліграфії звузився, але ніша залишиться», – такої думки притримується С. Пилипець. Він також вважає, що «на відміну від тих, кого ще треба навчати, видавництва різних типів потребують справжніх дизайнерів, але не тих, що лише вправно “тримають пензля”, а тих, чия здатність “особливо” мислити вже є мистецьким витвором».

Серед порад нинішнім студентам, чия спеціальність тісно пов’язана з журналістсько-видавничою діяльністю – просто зараз зробити старт до перевірки своїх здібностей, створити реальний рейтинг власної особи та вирішити, як бути далі. Змінити свої умови на більш спонукальні до праці означає змінити свій рівень серед рівних.

Під час розмови студенти засвоїли питанняосновних видів друку, сфер їх застосування, використання новітніх технологій УФ-друку та 3D-друку, правил орієнтації у потребах клієнта, в рекламному просторі й особливості розміщення замовлення.

Багато було почуто і про конкуренцію, і, багаторічну дружбу між видавництвами; про крадіжки клієнтів, і, навіть, працівників… В усьому цьому: де би не опинився майбутній журналіст, чи в класичній редакції, чи працював би не прив’язаним до місця, не важливо з яким різновидом нашого фаху, важливо – віддати себе справі, й розуміти цінність того, чим займаєшся. 

Ірина Чубенко, студентка IV курсу спеціальності «журналістика».

Прочитано 448 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative