У Казахстані з 1 квітня по 5 травня поточного року (під час карантину) відбувся Міжнародний інтернет-конкурс української пісні під назвою «Струни серця». І хоча Центром української культури «Світанок» Північно-Казахстанської області він організований уперше, понад сто учасників виявили бажання взяти в ньому участь, продемонструвати свої вокальні дані й поборотися за призові місця.

У чотирьох вікових категоріях (від 4 до 28 років) учасники змагалися за двома напрямками – аматорське та професійне виконання. Географія виявилася неочікувано широкою, свої відеозаписи надіслали діти й молодь із різних країн світу: Австралії, України, Канади, Польщі, Китаю, Росії й Казахстану.

У номінації «Академічний вокал» безперечним лідером стала Світлана Сікорська – студентка 4-го курсу Одеської національної музичної академії імені А. В. Нежданової. За виконання арії Галі з опери «Заграва» А. Кос-Анатольського вона одержала Гран-прі. Зазначимо, що до вступу в одеський виш дівчина навчалася на факультеті культури й мистецтв Ніжинського держуніверситету імені Миколи Гоголя й опановувала вокал в А. Б. Хоменко.

Ще четверо студентів цієї викладачки представили на розгляд журі українські твори. Китаєць Ванг Жібін колоритно проспівав українську народну пісню «Дивлюсь я на небо» і завоював третє місце. А Маріанні Тисевич за виконання української народної пісні «Хусточка» присудили перше. Спочатку вона закінчила бакалаврат факультету іноземних мов нашого університету, але любов до співу перемогла, і два роки Маріанна пізнавала секрети вокальної майстерності. Другим визнали Дмитра Бутрея за виконання пісні Карася з опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм». Разом із Тетяною Дяченко за дует Одарки й Карася з названого музичного шедевру він отримав Гран-прі в номінаціїї «Вокальні ансамблі».

Високий клас ніжинської вокальної школи продемонстрували також студенти В. І. Коробки та Л. В. Пархоменко. Галині Приходько за виконання «Плачу Ярославни» Ф. Кучеренка присудили друге місце. А Анастасії Дьомочці, яка виконала пісню О. Білаша «Журавка» – третє.

Долати пандемію вокалом допомагав Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою нашого університету, що надавав інформаційну підтримку.

 

Надія Онищенко

Прочитано 570 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative