Проєкт соціальної дії  під назвою «Public open air university» (автори та менеджери Юлія Кузьменко та Максим Потапенко), поданий на конкурс від програми Active Citizens Ukraine від British Council, отримав підтримку!

Червнева хвиля проєктів має спрямованість на подолання та пом’якшення наслідків та протидію поширенню пандемії Covid-19 в Україні. Зі 136 проєктів поданих на розгляд лише 16 отримали підтримку. Лише в лютому відбувся базовий тренінг "Активні громадяни" від ГО "Лабораторія ініціативної молоді" на чолі з Анжелікою Тимченко, а сьогодні маємо перемогу та натхнення працювати цього літа на користь громади нашого міста.

Проєкт «Public open air university» має на меті посилити міжсекторальну співпрацю та діалог між вищою освітою, органами місцевого самоврядування, бізнесом та громадянами задля формування соціальної згуртованості громади м.Ніжина та подолання негативних наслідків пандемії Covid-19 в суспільстві.

Ми хочемо перетворити Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя з місця, яке надає освітні послуги виключно студентам, на платформу інтелектуального спілкування та діалогу для усіх мешканців громади, які зацікавлені у пізнанні історії свого міста, вивченні можливостей сьогодення та діалогу з інституціями громадянського суспільсьва, місцевим бізнесом та владою про майбутнє громади.
Для цього буде облаштований простір на свіжому повітрі поблизу університету, де було б комфортно проводити зустрічі, лекції, «круглі столи», фестивалі тощо.

Основним результатом реалізації проєкту стане зміцнення соціальної згуртованості мешканців м. Ніжин шляхом створення відкритої платформи для міжсекторального діалогу та інтелектуального розвитку на території НДУ імені Миколи Гоголя, а також сприяння психологічному здоров'ю мешканців громади через усунення підвищенної тривожності (як наслідку пандемії Covid-19), завдяки організації максимально безпечних умов проведення заходів в умовах соціального дистанціювання.

Заходи, що заплановані у межах проєкту, об’єднають довкола себе на спеціально облаштованому майданчику поблизу НДУ імені Миколи Гоголя громадськість (як окремих мешканців міста так і громадські організації), викладачів та науковців Ніжинської Вищої школи, представників бізнесу та працівників органів місцевого самоврядування. Заходи проєкту умовно можна об’єднати у 3 логічні блоки, що будуть реалізовуватися поетаппно:
1 блок - заходи для вивчення та переосмислення минулого ніжинської громади;
2 блок – заходи, спрямовані на вивчення можливостей міста в умовах сьогодення;
3 блок - спільна розробка стратегії майбутнього розвитку громади м. Ніжин.

Проєкт спрямований на формування соціальної згуртованості чотирьох найважливіших суб’єктів життя міста (громадськості, науковців, бізнес-кіл, представників влади) та зорієнтований на подолання таких негативних для громади наслідків пандемії Covid-19 як «епідемія тривожності» та вірусофобія.

Висловлюємо слова щирої вдячності усім, хто надихав, вчив, мотивував та підтримав нас, а саме ректорові НДУ імені Миколи Гоголя Олександру Самойленку, Ніжинському міському голові Анатолію Ліннику, директорці КЗ «НММЦ» Анжеліці Тимченко, заступниці голови Ніжинської районної ради Чернігівської області Наталії Березці, голові Ніжинського міського товариства греків імені братів Зосимів Ларисі Зайко, секретарю Ніжинської спілки поляків «Астер» Марії Наконечній, директорці Центру STEM-освіти «ідеЯ» Анні Тимошик, нашим колегам – деканові історико-юридичного факультету Володимиру Мартиненку; Петру Моціяці, Івану Кедуну, анні Парубець, а також Тетяні Бассак, Катерині Шекері та Владиславу Ляху за підтримку та готовність допомогти в організації та проведенні заходів!

Слідкуйте за інформацією про дати проведення заходів! Гарантуємо - буде цікаво!

Юлія Кузьменко

Прочитано 668 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative