Проект І Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення» був реалізований 24 серпня – 3 вересня 2017 року на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Співорганізаторами проекту стали Педагогічний університет у Кракові та Виконавчий комітет Ніжинської міської ради.

Захід об’єднав 30 студентів українських та польських вищих навчальних закладів (Ніжин,  Київ,  Тенопіль,  Львів,  Краків,  Варшава,  Жешув). Захід проходив у досить інтенсивному темпі та був сповнений участі українських та польських студентів в інтерактивних лекціях, воркшопах, тренінгах, дискусіях і круглих столах, присвячених питанням викликів і загроз сучасної демократії та міжнародному порядку. Їхніми викладачами та модераторами були 4 доктори наук, професори та близько 20 кандидатів наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (зокрема, Олександр Бойко, Фелікс Барановський, Сергій Лепявко, Євген Луняк, Лариса Мицик, Петро Моціяка, Максим Потапенко, Олександр Желіба, Олексій Тимошенко, В’ячеслав Циба, Віктор Пащенко, Світлана Тезікова, Іван Кедун, Юрій Давиденко), спеціаліст Інституту політології Педагогічного університету імені Комісії народної освіти у Кракові Матеуш Каміонка, Віце-директор Центру польсько-російського діалогу та порозуміння Лукаш Адамський та викладач Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої молоді Катерина Литвин. Окрім підвищення рівня обізнаності в концептуальних проблемах демократії завдяки вищезазначеним формам співпраці, учасники літньої школи мали змогу ознайомитися з практичною діяльністю української політичної системи під час участі в екскурсії до українського парламенту – Верховної Ради України, практичних заняттях у Ніжинській міській раді та Ніжинській районній раді, а також у роботі в місцевих і районних партійних осередках.

Практичним втіленням результатів міжнародної літньої школи стала презентація, захист і публічне обговорення колективних проектів українсько-польськими командами, присвячених викликам і загрозам демократії у сучасному світі.

Завдяки участі в Міжнародній літній школі українські та польські студенти отримали можливість обміну досвідом, налагодили міжнаціональний історико-культурний діалог і одержали незабутні враження. Організований захід сприяв зближенню української й польської молоді та подоланню стереотипів.

За результатами І Міжнародної літньої школи опубліковано збірку статей студентів та молодих науковців, які брали участь у заході.

 

ЗМІ про І Міжнародну літню школу:

Сайт НДУ імені Миколи Гоголя:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-fakultetu-ist/item/1264-ukrainsko-polskyi-dialoh-pro-vyklyky-dlia-suchasnoi-demokratii?fbclid=IwAR2ArdJFBPQwmiDe7i_nf8xSoGwZ__fc8GvWFYC6EEETfU5xPvh1raoIgEc

Сайт Ніжинської міської ради:

http://www.nizhynrada.gov.ua/news/2812/mjnarodna-ltnya-shkola-v-njin.html

Сайт Чернігівської обласної ради:

https://chor.gov.ua/nasha-diyalnist/anonsi/item/5699-uchasnykiv-mizhnarodnoi-litnoi-shkoly-oznaiomliat-iz-robotoiu-orhСайт Уездные новости:

http://www.uezd.com.ua/uchasnyky-mizhnarodnoji-litnoji-shkoly-vyklyky-dlya-suchasnoji-demokratiji-ukrajinske-ta-polske-bachennya-provely-den-u-nizhynskij-rajonnij-radi/

http://www.uezd.com.ua/mizhnarodna-litnya-shkola-prodovzhuje-svoyu-robotu/

Сайт Mynizhyn:

http://www.mynizhyn.com/news/misto-i-region/8037-u-nizhini-vidbulos-urochiste-vidkrittja-mizhnarodnoyi-litnoyi-shkoli.html

Сайт Pro.Cn:

https://pro.cn.ua/ru/press/62999

 

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative