13 листопада 2019 року в смт Десна відбувся навчальний семінар-практикум "Особистість у сучасному суспільстві. Формування стресостійкості".

Семінар був проведений кафедрою загальної та практичної психології НДУ імені Миколи Гоголя в смт Десна на запрошення опорного закладу "Деснянський навчально-виховний комплекс "гімназія – загальноосвітня школа І ступеня" Деснянської селищної ради Чернігівської області та його директора Костянтина Євгеновича Римарєва.

У ході роботи ніжинські психологи зустрілися з учнями 9–11-х класів та познайомили їх з особливостями й секретами подолання стресу, правилами формування стресостійкості та саморозуміння, а також розповіли про професію психолога і його роль у сучасному суспільстві.

Особливо старшокласників зацікавили тренінгові заняття, проведені викладачами кафедри загальної та практичної психології, де цікаво і в невимушеній формі можна розвинути важливі життєві навички саморегуляції, стресостійкості та комунікації.

У роботі семінару взяли участь завідувач кафедри загальної та практичної психології М.В.Папуча, доктор психологычних наук, професор, який у своєму виступі виокремив проблему стресу в житті сучасної людини і не зовсім правильне його розуміння життєйською психологією.

Декан факультету психології та соціальної роботи О.А. Тимошенко познайомив старшокласників з можливостями подальшого навчання в НДУ ім. М.Гоголя та перспективами отримання вищої освіти в Ніжині.

Викладачі кафедри загальної та практичної психології Н.Ф.Литовченко, І.В.Кошова, О.І.Михайлова, О.Д.Кресан, М.М.Наконечна, Є.С.Медвідь, Т.Г.Здоровець, Т.О.Гетьман, а також студенти І.Шинкаренко та А.Кирилов провели цікаві та змістовні заняття зі школярами.

Цікаво, що Деснянський НВК працює за стандартами нової української школи, впроваджуючи різні освітні програми за напрямами розвитку особистості дитини. Крім цього, заклад бере участь у програмі «Демократична школа», має значні досягнення учнів у спорті, навчанні й творчості.

На завершення зустрічі учасники семінару обмінялися враженнями від роботи та домовилися про подальшу співпрацю.

Бажаємо старшокласникам та їх учителям натхнення і стресостійкості, сподіваємося, що дивовижне знайомство зі світом психології допоможе кожному з учасників у подальшому житті.

Кресан О.Д., доцент кафедри загальної та практичної психології НДУ ім.М.Гоголя

Прочитано 619 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative