11 листопада в Гоголівському виші відбулась довгоочікувана подія в літературних та мистецьких колах Чернігівщини: презентація збірки поезій Олександра Гадзінського «Зустріч випускників». У ній зустрілися вірші, написані у різні періоди життя автора. Олександр Євгенович близько 20 років стояв на чолі літературної студії університету, віддаючи свої знання та настанови учням. Під його керівництвом багато молодих талановитих поетів досягли успіху та визнання, серед яких Анна Малігон, Тетяна Винник, Володимир Худенко та інші. З-під їх пера вийшов багатий поетичний доробок. А от вихід своєї власної збірки керівник студії відкладав довгих 40 років.

Привітати Олександра Гадзінського з виходом його збірки прийшли колеги по перу, друзі: Олександр Вадимович Забарний, Віктор Харитинович Абузяров, Тетяна Олексіївна Сидоренко, Юрій Іванович Бондаренко, Оксана Миколаївна Капленко, Леонід Михайлович Кнорозок та інші шанувальники поетичного слова, а також студенти філологічного факультету. В такій теплій душевній компанії автор поділився спогадами про своє книжкове дитинство і юність, згадав історію кохання своїх батьків, а також зачитував вірші зі збірки, куди увійшли поезії, написані раніше та нові. Як зазначив Олександр Забарний – це довгоочікувана зустріч, автор ретельно шліфував кожне слово, кожну риму. «Непересічний поет з власним неповторним обличчям» - так охарактеризував автора Олександр Забарний.

Юрій Іванович Бондаренко відмітив, що кожне слово збірки щире, правдиве, лягає на душу. В поезіях автора відчувається глибинна суть. Переклади – ще одна грань творчості Олександра Євгеновича. Книга складається з трьох розділів: два розділи поезій, а третій – переклади з п’яти мов: польської, російської, білоруської, болгарської та англійської. Оригінал і перекладений текст у збірці розміщені поруч, тим самим кожен читач може оцінити бездоганні переклади.

Багато теплих слів та побажань звучало на адресу автора. Гості бажали Олександру Євгеновичу натхнення, сил та наснаги, а він висловив сподівання, що вірші знайдуть свій шлях до читачів.

Прочитано 710 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative