30 вересня 2019 р. у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді відбулись урочистості з нагоди вручення педагогічним працівникам Придесення обласних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного.

Вручили ці найпрестижніші освітянські відзнаки кращим представникам загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів Чернігівщини голова обласної ради Ігор Вдовенко та в.о. голови обласної державної адміністрації Наталя Романова.

Прізвища двадцяти сьогоднішніх володарів обласної премії імені Софії Русової та п'ятьох переможців, удостоєних Премії імені Георгія Вороного були визначені в ході спільного засідання профільної постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери та колегії управління освіти та науки облдержадміністрації, які уважно розглянули та обговорили всі запропоновані кандидатури номінантів та, із врахуванням високих професійних, людських, креативно-творчих якостей і здобутків кожного, визначили лауреатів шляхом голосування.

Цьогоріч церемонія вшанування лауреатів премій відбулась у незвичному і креативному форматі. Кожного учасника події урочисто зустрічали ліцеїсти, які вручали гостям конверти зі святковими листами-зверненнями, дарували оригінальну бутоньєрку та запрошували до професійного кола, яких було передбачено п'ять (вихователі закладів дошкільної освіти, керівники закладів освіти, педагоги вищої школи, вчителі початкових класів, вчителі – предметники).

Ігор Вдовенко, вітаючи присутніх, зауважив, що обласна освітянська премія - не тільки акція вшанування окремих педагогів, а й прояв поваги до кожного з працівників освіти, які щодня вчать підростаюче покоління розуміти світ і мати власну думку, щедро передають знання та уміння, аби виховати освічених юних громадян України та патріотів рідного краю.

У своєму виступі Ігор Вдовенко відмітив, що осінь по праву можна назвати «освітянською» порою року. І це не тільки тому, що саме 1 вересня розпочинається навчальний рік, а й тому що цей період фактично повністю належить тим, хто обрав справою свого життя непросту педагогічну діяльність. На підтвердження цієї тези очільник зауважив, що 28 вересня минув 101 рік із Дня народження видатного педагога Василя Сухомлинського, вчора відзначався День дошкілля, другого жовтня будуть вітати всіх, хто працює у сфері професійно-технічної освіти, в неділю за традицією святкуватиметься День працівників освіти. А сьогодні громада області вшановує кращих педагогів за їх вагомий внесок у розвиток усіх сфер суспільного життя через високу освіченість і талант своїх вихованців.

Лауреатом обласної щорічної премії імені Георгія Вороного стала й

завідувачка кафедри української мови, професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Бойко Надія Іванівна.

Завершилася урочиста церемонія спілкуванням у креативному просторі Чернігівського обласного педагогічного ліцею та спільним фото на згадку.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Прочитано 1055 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative