1-2 вересня 2019 р. доценти кафедри німецької мови Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Марія Блажко та Надія Удовиченко відвідали робочу зустріч учасників проекту «Вчимося навчати німецької» («Deutsch lehren lernen», DLL), яка проходила  в німецькому культурному центрі Ґете-Інститут м.  Києв.

Під час зустрічі учасники проекту обговювали розробку методичних матеріалів курсу DLL, їх впровадження у навчальний процесс та забезпечення якості підготовки вчителя німецької мови.

Викладачі НДУ радо поділилися з колегами набутим досвідом організації дистанційного навчання та проведення аудиторних занять за методикою «Вчимося навчати німецької».

За час реалізації проекту – з 2017 по 2019 роки – 27 студентів спеціальності «Середня освіта. Німецька мова і література» успішно завершили онлайн-курс на платформі Moodle за темою «Як вивчати німецьку як іноземну» та отримали сертифікати Ґете-Інституту міжнародного зразка, які МОН України визнає як документи про підвищення кваліфікації. 

Навчання у віртуальному середовищі на платформі поєднується з аудиторними заняттями (Blended Learning, змішане навчання), проводиться німецькою мовою і суттєво сприяє розвитку професійної компетентності, покращенню вмінь усного та писемного спілкування. У 2019 навчальному році з метою підготовки та здійснення практичних досліджень у середній школі до проекту було залучено  вчителів Ніжинських навчальних закладів, ЗОШ № 1, 3, 7, 15, 16 Жимань Л.І., Пузанову Л.О., Мартиненко Ю.М., Володіну І.Л., Кивенко І.П..

Нагадаємо, що НДУ став третім ВНЗ, який підписав договір про співпрацю з Ґете-Інститутом з метою реалізації пілотного проекту, спрямованого на підвищення якості підготовки майбутніх вчителів німецької мови. Наразі 10 університетів України приєдналися до проекту, утворивши мережу для обміну досвідом і вдосконалення навчального процесу.

Прочитано 804 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative