З нагоди професійного свята – Дня науки, що відзначається щорічно в третю суботу травня, 15 травня на кафедрі німецької мови було проведено конференцію молодих науковців 2019.

Свої творчі звіти  представили  16 учасників,  як і було зазначено у програмі конференцій  молодих науковців ( 13 – 22 травня 2019) з якою  Ви можете детально  ознайомитися на офіційному сайті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя або за посиланням http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/2216-molod-u-nautsi-2019.

 Студентка групи НА 41/1 Федорова Ю. поділилася досвідом про підготовку публікації німецькою мовою про українських німців, що стало результатом її активної участі в 2018 р. у роботі Дойче Гезельшафт (м. Берлін, Німеччина) – зареєстрованої надпартійної громадської асоціації, яка сприяє розвитку політичних, культурних та економічних зв’язків між східними та західними німецькими федеральними землями та між Німеччиною та Європою.  З текстом онлайн-публікації “Die ukrainischen Deutschen” можна познайомитися за посиланням:

https://www.deutsche-gesellschaft-ev.de/publikation/neuerscheinungen.html

Юлія Федорова також поінформувала присутніх про свою участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з німецької мови, де вона посіла 11-те місце.

Досить цікаві та змістовні доповіді  представили студентки Богдан В., Вераксич Т., Довгуша О., Федорина Ю., Шевченко В.

Результати роботи проблемної групи “Вивчення іноземних мов у Ніжинській Вищій школі: традиції та інновації” презентувала одна з її учасниць Шкурат В., а напрями роботи проблемної групи “Новітні засоби навчання у ЗНЗ” висвітлили у своїх доповідях студентки Богдан В.А, Довгуша О. та Шавлач Ю.

Приємно було дізнатися, що результати своїх перших наукових досліджень учасники проблемних груп кафедри німецької мови вже подали до “Вісника студентського наукового товариства” та до фахового наукового видання нашого університету “Література та культура Полісся”.

Учасники конференції  продемонстрували свою жагу до нових знань та  постійного пошуку корисної інформації,  адже все що ми поглинаємо,  формує нас і наше коло наукових зацікавлень.  Наука – це, насамперед, розширення меж:  розуму, часу, простору, можливостей тощо. Це справа для ентузіастів, а не рутина, лише тоді це буде справжня наука, а не імітація наукової діяльності.

Щиро вітаємо усіх для кого наука стала частиною життя, чиє покликання та бажання намагатися осягнути оточуючий світ відкриває його і для тих, хто поруч! Зичимо нових опанованих вершин, плідної праці та щоденних успіхів!

 

Інформацію  підготувала

студентка 4 курсу факультету іноземних мов Шкурат В.В.

Прочитано 798 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative