Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Окрасою та перлиною Ніжинського державного університету поправу можна назвати загальновідомий Молодіжний хор «Світич» під керівництвом двох неповторних і талановитих диригентів — Людмили Шумської та Людмили Костенко. Даруючи свій винятковий талант не лише Ніжинському та Українському поціновувачу хорового мистецтва, вони знайомлять нас з яскравими виконавцями з України та з-за закордону. 

28 березня в актовому залі старого корпусу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя в рамках авторського проекту професора Людмили Шумської «НІЖИН-МУЗ-ФЕСТ 2019» відбувся неперевершений концерт «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине…». Захід присвячений 205-річчю з Дня народження класика  української літератури Тараса Шевченка. 

Також, у цей день свій талант продемонстрували Лауреати Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів: зразковий хор «Сяйво» Ніжинської ДМШ під керівництвом Сергія Голуба та «Академічний хор» Ніжинського ККіМ ім. Марії Заньковецької під керівництвом Любові Дорохіної. 

Спеціально запрошеним гостем заходу був Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів і фестивалів ХОР «ДЗВІН» факультету мистецтва ім. А. Авдієвського Національного педагогічного Університету ім. М. П. Драгоманова під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, професора Галини Савчук.

Ведучою концерту була чарівна Олена Кавунник, яка з особливим трепетом представляла кожний колектив та виконавця.Концерт розпочався з виступу Молодіжного хору «Світич». У виконанні візитівки Гоголевого вишу прозвучали давно відомі та улюблені твори: «Ой, у місті Віфлеємі» Ганни Гаврилець, «Садок вишневий коло хати» Євгена Станковича з ораторії «Страсті за Тарасом», «На вулиці скрипка грає» Олександра Кошиця, «Меса миру». №5 «Sanctus» Карла Дженкінса та «Ain’t-F That Good News» Стейсі Гіббс.

Неможливо описати словами ту шалену енергетику, яка вирувала під час виступу. Кожний рух диригента миттєво відображувався непідробними емоціями на обличчях співаків. Геніальний тандем Людмили Юріївни з хором відразу налаштував глядача на сприйняття музики.

Зразковий хор «Сяйво» пожвавив та збадьорив присутніх, ліричні дуети підготовлені Сергієм Голубом зворушили всіх у залі.Щемна «Балада про мальви» у виконанні «Академічного хору» відгукнулася в кожному серці.Солістка хору «Дзвін» Євгенія Пивоварова професор Національного педагогічного Університету ім. М. П. Драгоманова не залишила байдужим нікого. Пристрасна кантана «Історія доктора Йогана Фауста» була неймовірною!

Заключною родзинкою концерту був Зведений оркестр народних інструментів НДУ ім. Миколи Гоголя та Ніжинського ККіМ ім. М. Заньковецької під керівництвом народного артиста України, професора Миколи Шумського. Разом із солістами Ван Чжи Біном та Ярославом Йоткою були виконані прекрасні ліричні композиції на слова Тараса Шевченка.

 

 

Джерело: сайт «Нежатин»

Лілія Журко

фото автора

 

 

Прочитано 566 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative