Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Учитель – професія, яка вимагає постійного вдосконалення, яка змушує бути в тренді освіти. Ось тому педагоги Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя для експериментальної роботи обрали STEM-напрям, який вимагає навичок ХХІ століття й проектує наше майбутнє. Заклад неодноразово демонстрував на рівні міста свої досягнення в цій сфері, але цього разу колектив вирішив почерпнути досвід у своїх київських колег, відвідавши майстер-клас «STEM уроки в старшій школі» Оксани Буковської, директора Креативної міжнародної дитячої школи та освітнього центру «Insight».

На думку доповідача, «ключове питання минулого, сучасного та майбутнього не лише в тому, якою повинна бути освіта; важливо зрозуміти, у чому сенс навчання». Тому учні мають бути мотивовані, повинні «вчити вчитися» та вміти адаптуватися до всіх умов та змін життя. Інтеграція шкільних предметів, уміння працювати в команді, прагнення створювати проекти – це далеко не повний перелік питань, порушених на майстер-класі. Після почутого й побаченого вчителі ліцею (28 педагогів!) ще довго обговорювали питання STEM-освіти, дискутували, продукували свої ідеї…
І приємним завершенням виїзної педради були схвальні відгуки заступника начальника Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області Пономаренко Надії Олексіївни та директора ліцею Алєксєєнко Світлани Геннадіївни.
Тож з новим досвідом, окрилені й натхненні педагоги ліцею знову рухаються antrorsum at sursum (вперед і вгору)!

 

Заступник директора з навчально-виховної роботи

Л.І.Коткова

Джерело: osvita-nizhyn.at.ua

Прочитано 696 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative