Так співають колядники, що прославляють Різдво Христове. Про це поштова листівка канадського художника Вадима Доброліжа, котрий народився в Ніжині 105 років тому. Зображення мистця – на першій сторінці часопису «Український дім» – видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою.

Шосте, останнє число за 2018 рік, повідомляє про важиву подію: обрання новим президентом Світового конгресу українців Павла Грода, котрий раніше очолював Конгрес українців Канади.

Непокараним злочином Кремля називає Голодомор в Україні очільник партії «Патріот», відомий юрист Микола Голомша. Його розповідь про те, як нелегко було розслідувати і доводити винищення українців більшовицьким режимом навіть в українській Україні. А наші земляки на світових теренах запалили 85 свічок пам’яті й спонукали уряди країн їхнього проживання визнати Голодомор 1932–33 років геноцидом українського народу.

Книгу «Обриси на серці» доцента кафедри методики викладання української мови та літератури нашого університету Олександра Забарного прочитали в США члени Фундації Українського вільного університету і відзначили премією Літературно-наукового фонду ім. Воляників-Швабінських за відтворення подій, що були доленосними для України.

Як і 350 років тому Ніжин залишається в центрі історії. Цю тезу доводили учасники наукової конференції, котрі реконструювали антимосковське повстання в нашому місті 1668 року.

А студенти й викладачі з Польщі та України шукали шляхи й орієнтири спільного входження в Європу.

Надія Онищенко

Прочитано 668 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative