Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Подія, що відбулась 8 грудня в Парижі для всіх ніжинців стала дуже знаковою – наш земляк Петро Іванов здобув титул чемпіона світу за версією WBC серед юніорів.

Петро Іванов – ніжинський боксер, магістр факультету психології та соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя, який у 9 раунді переміг багаторазового чемпіона Франції, чемпіона Європи Луі Тутіна технічним нокаутом: після двох нокдаунів французький боксер відмовився продовжувати бій.

Аби привітати боксера з перемогою і зустріти його на Україні, вже наступного дня, 9 грудня ніжинці приїхали в аеропорт «Бориспіль» з обіймами, поцілунками, квітами та найтеплішими словами вітань. Зустрічали ввечері Петра Іванова і в Ніжині. Кожен хотів потиснути йому руку, обійняти та сфотографуватись з чемпіоном, адже гордість та радість переповнювали.

11 грудня у великому залі Ніжинської міської ради відбулась зустріч Петра Іванова та його тренера Вячеслава Кожуховського з представниками влади, спортивної громади, ніжинцями та пресою.

На початку зустрічі міський голова Анатолій Лінник вручив Подяки тренеру Вячеславу Кожуховському та боксеру Петру Іванову, зазначивши, що міська рада розглядатиме питання щодо виділення квартири родині Іванових, адже нині житлові умови, де проживає ніжинський боксер бажають кращого.

Цікаво присутнім було дізнатись і про враження  Петра Іванова від бою.

«Дуже вдячний своїм батькам, особливо батьку, який вже багато років робить все для того, аби я добився успіху у своїй боксерській кар’єрі. Також хочу висловити вдячність тренеру Вячеславу, він став для мене другим татом, адже проводить зі мною дуже багато часу, допомагаючи не лише у боксі, а й в житті.  Я вважаю, про таких людей в Ніжині не повинні забувати, бо ж він віддається на всі 100% задля розвитку боксу в місті.  Дуже вдячний людям, які допомагали в підготовці проведення бою: Ігору Матюніну, Геннадію Штаньку і його друзям, АБК «Дніпро», Олександру та Ігорю Шалаям. Велике спасибі за підтримку ніжинській громаді, кожному, хто переживав за нас у телеекранів. Ця підтримка дуже відчувалась, і мені приємно, що в нас таке місто, де вміють щиро вболівати за своїх земляків», – розповідає Петро Іванов.

Про пережиті емоції висловився і тренер чемпіона Вячеслав Кожуховський: «Хочу подякувати всім, хто підтримував нас як  психологічно, так і фінансово. Зараз бракує слів, і до кінця не можу зрозуміти, що відбулось. Така велика глядацька арена, і 99% – вболівальники нашого суперника. Та у нас був план на цей бій – перевести поєдинок в пізні раунди, адже ми розуміли, що суперник має втратити енергію, починаючи бій у швидкому та енергійному пульсі. І витримавши декілька раундів, ми почали зі свого боку набирати темп. І це спрацювало. В інших випадках – ніхто перемогу б не віддав, адже суперник – 4-разовий чемпіон Франції та чемпіон Європи мав перевагу по очкам, вів бій у своїй країні і був налаштований не віддавати титул. До цього всі його 12 поєдинків закінчувались достроково в перших раундах. Він ніколи не проходив повну дистанцію, і тут довелось. Дякую Богові за допомогу. Для нас це дуже значима подія».

Ділитись враженнями продовжив Петро Іванов і зазначив, що після здобутої перемоги ще не спав нормально, і його сон триває декілька годин, адже до сих пір в крові пульсує адреналін. У планах на майбутнє – поки що відпочинок, а далі вже, як складеться. Звичайно це будуть нові поєдинки і більш сильні суперники, але ніжинський боксер налаштований лише на перемоги.

Наприкінці зустрічі всі голосно аплодували Петру Іванову та його тренеру Вячеславу Кожуховському, бажаючи втримати цей титул та підкоряти нові вершини.

 

За матеріалами інтернет-видання «Нежатин»

До теми: Прес-конференція міського голови та чемпіона світу (серед юніорів) - https://www.nizhynrada.gov.ua/news/3941/pres-konferentsya-mskogo-golovi-ta-chempona-svtu-sered-yunorv.html

Сюжет ТК «1+1» - https://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/video/petro-ivanov-rozpoviv-pro-peremogu-na-cempionati-svitu-wbc-ta-plani-na-majbutne

 

Прочитано 742 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative