Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

25 жовтня 2018 року на філологічному факультеті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся День відчинених дверей. На запрошення деканату відгукнулися старшокласники та їх наставники з Куликівської ЗЗОС I-II ступенів, які завітали до нас.

Програма  виявилася насиченою. Зустріч розпочалася зі знайомства  школярів із старим корпусом, деканатом, кафедрами. Потім на гостей очікувала екскурсія до музею Миколи Гоголя та картинної галереї. Декан факультету доц. Н.І. Клипа розповіла про особливості приймальної кампанії 2019-го року, правила вступу до Гоголівського вишу, філологічні спеціальності  й можливості працевлаштування для наших випускників. Далі на гостей чекали ще міні-екскурсії факультетськими родзинками – іменними аудиторіями М.Гоголя, Л.Глібова, Є.Гребінки, поетів-романтиків, підготовлені спеціально для куликівських школярів студрадівцями Оленою Терех, Ярославою Романенко, Анною Пустовіт, Олександром Гур'євим, які ознайомили гостей із найцікавішими фактами біографії та творчості видатних випускників Ніжинської гімназії вищих наук.

Потім до уваги присутніх були запропоновані інтелектуальна розминка і творчі випробування. Трьом командам майбутніх абітурієнтів потрібно було за визначений час скласти невеликий вірш за поданими  ключовими словами. Поезії виявилися цікавими, але різними за мовою і стилем.

Друге завдання, значно складніше, полягало в переробці відомих байок Л.Глібова на новий лад із урахуванням реалій сьогодення. Старшокласникам довелося витратити на це чимало зусиль і часу, але їх сучасні «аранжування» класики перевершили всі сподівання не тільки студентів-філологів 3-ого і 4-ого курсів, але й учителів, і викладачів факультету. Оголошення підсумків конкурсу супроводжувалося врученням учням солодких призів.

Розповідь про навчання та дозвілля студентів-філологів супроводжувалася показом відеороликів і фотографій, так що гості мали можливість отримати повне уявлення про факультет. Куликівці, у свою чергу, приємно здивували нас, продемонструвавши креативні відеопривітання із Днем вчителя і присвятивши їх не тільки своїм учителям, але й викладачам філологічного факультету.

Спілкування було приємним і корисним, невимушеним і по-родинному теплим водночас як для філологів, так і для гостей. Ніхто з присутніх не хотів покидати затишну Гоголівську аудиторію. Наприкінці зустрічі пролунали слова вдячності з вуст школярів і педагогів і висловлення надії на подальшу співпрацю між Куликівською ЗЗОС I-II ступенів та філологічним факультетом Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

 

 

Оксана Банзерук,

заступник декана з виховної роботи філологічного факультету

Прочитано 929 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative