Біля моря завжди свіже повітря. Легкий вітер налітає на берег, женучи хвилю й обдаючи бризками солоної води.

ОЗОН. Він прийшов в Одесу не тільки з моря.   ОЗОН – це Всеукраїнський фестиваль особистісно зорієнтованого навчання. 11-13 жовтня 2018 року в місті над Чорним морем зустрілися учителі української мови й літератури з різних областей, науковці, що займаються методикою навчання філологічних дисциплін. Вони об’єднані спільною проблемою – посилення демократичних тенденцій у вітчизняній освіті шляхом максимального врахування психологічних потреб школярів. Учень – основний учасник навчального процесу, особистісному розвитку якого мають бути підпорядковані всі педагогічні засоби.

Місто Ніжин та й всю Чернігівську область на фестивалі представляв тільки один учасник – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри методики викладання української мови і літератури Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, учитель української літератури Ніжинського обласного педагогічного ліцею Бондаренко Ю.І.

На фестивалі Юрій Іванович продемонстрував свої наукові напрацювання, провів педагогічну майстерню «Ідеаційно-концептуальний аналіз літературного твору в контексті особистісно зорієнтованого навчання», а також відкритий урок «Музичний космоцентризм у ранній творчості Павла Тичини». Усе це стало частиною багатих за змістом подій, які відбувалися на фестивалі, адже з аналогічними заходами виступали провідні науковці та вчителі української мови й літератури.

А ще були дебати…, дебати…, дебати… І в класах одеських шкіл, і на березі моря, і на вулицях цього прекрасного міста, і в автотранспорті. Скрізь. Адже жодна байдужа людина на фестиваль не приїхала. ОЗОН – це педагогічна спільнота тих, хто дивиться в майбутнє  української освіти і вірить в її гуманістичне призначення.

Окрема подяка організаторам фестивалю А.М. Фасолі та І.В. Кондратець, які титанічними зусиллями забезпечили його бездоганну роботу.

Прочитано 898 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative