5 липня 2018 року Goethe-Institut – німецький культурний інститут, добре відомий в багатьох країнах світу – відсвяткував 25-річний ювілей своєї діяльності в Україні. Чверть віку минуло з того часу, як у 1993 р. було встановлено дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною та посилено співпрацю в галузі культури. Директорка Ґете-Інституту в Україні пані Беате Кьолер зазначила, що в Україні існує великий інтерес до німецької мови і культури: це 5-та країна у світі за кількістю людей, які вивчають німецьку мову. За останні 25 років  інституція реалізувала понад 20 тисяч проектів у галузі культури і освіти. Це виставки й семінари, кінофестивалі і музичні концерти, театральні вистави та зустрічі українських і німецьких культурних діячів. «Відкриття цього культурного центру підкреслює яке велике значення в своїй зовнішній політиці Німеччина надає співпраці з Україною у царині культури та освітньої політики», ˗ зазначив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

 Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя та Goethe-Institut в Україні є партнерами в межах Угоди про співпрацю щодо інтеграції модулів нової міжнародної програми «Deutsch lehren lernen» / «Вчимося навчати німецької» у навчальний план 3-го курсу студентів бакалаврату факультету іноземних мов.  Делегація НДУ ім. М. Гоголя на чолі з ректором НДУ О.Г. Самойленком мала нагоду привітати ювілярів та відчути гостинну атмосферу свята з мистецтвом, музикою і урочистим прийняттям.

Багатоканальний гранулярний синтез Роберта Генке „Dust”, джазові композиції з альпійськими мотивами Maттіаса Шріфла та феї вокалу Тамари Лукашевої, сучасна джазова музика у виконанні Laura&Kristina Marti та Ганса Петера Салентіна залишили неповторні враження від цього теплого липневого вечора на березі Дніпра, а проект Goethe-Institut Прага «VRwandlung/Перевтілення»: погляд на світ Франца Кафки» надав можливість усім охочим за допомогою окулярів-симуляторів та спеціального устаткування поринути у світ відомого оповідання Франца Кафки, якого можна вважати винахідником  віртуальної реальності.

Святкуванням ювілею Goethe-Institut в Україні було завершено українсько-німецький рік мов, гаслом якого було  «Зроби наступний крок». 

Інформацію підготували – Блажко М.І., Удовиченко Н.К.

Прочитано 727 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative