Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

73 роки минуло з дня, коли вся Європа почула про завершення Другої Світової війни. Під час неї в Україні загинуло, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Сьогодні, 9 травня, ніжинці вшанували пам’ять загиблих воїнів у Другій Світовій війні. До дійства долучилися ветерани, представники міської влади, міські та обласні депутати, представники навчальних закладів та просто не байдужі громадяни. Усі бажаючі змогли покласти квіти до пам`ятника Вічного вогню, згадавши тих, хто віддав життя за наш спокій.

Цей день не перестає змушувати все всередині затискатися від суму та болю, котрий до сих пір лежить попелом на серці тих, хто відстоював мир і чисте небо. Немає жодної родини, яка на собі б не відчула втрати тієї безжальної війни. Сьогодні на заході сльози з’являлись на очах, коли лунали щемні пісні про роки війни і перемогу, ціна якої – мільйони життів.

 

Джерело: інтернет-видання «Нежатин»

 

 

 

Прочитано 1202 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative