Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

25 квітня 2018 року в актовому залі Гоголівського корпусу відбулося пленарне засідання звітної конференції викладачів за 2017 рік.

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, д.ф.-м.н., проф. Мельничук Олександр Володимирович, який окреслив основні напрямки наукової роботи в університеті та вказав на труднощі, які виникають в зв’язку з посиленням вимог до присвоєння вчених звань, затвердженням МОН нового порядку формування Переліку наукових фахових видань, малою кількістю публікацій викладачів у наукометричних базах Scopus та Web of Sciense тощо.

З доповіддю «Стан та перспективи виробництва біодизельного палива» виступив к.х.н., доц. кафедри хімії Москаленко Олег Вадимович. Важливість пошуку і впровадження альтернативних джерел енергії, стан та перспективи виробництва біодизельного палива із генномодифікованої рослинної продукції у світі та в Україні, вплив використання біодизельного палива на формування кінцевої ціни на сільськогосподарську продукцію – основні тези доповіді.

Про Ніжинські підземелля на сучасному етапі досліджень розповів к.і.н., доц. кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Кедун Іван Станіславович. Ще у 2016 році методами неруйнівної археології під площею перед Всіхсвятським собором виявлено єдиний комплекс підвальних приміщень, який в ході досліджень був визначений як рештки підвалів міського магістрату. На сьогодні проведена груба розчистка чотирьох приміщень, одне приміщення повністю очищене та готове до реконструкції, яка вимагає значних фінансових вливань. В подальшому планується створення музею (музей винних грецьких погребів, підземної церкви, тощо).

З приводу вищезазначених питань відбулась дискусія, питання, що лунали, були нагальними та змістовними.

Звітна наукова конференція викладачів університету за 2017 рік триватиме з 25 по 27 квітня 2018 року. Секційні засідання відбудуться за факультетськими та кафедральними планами.

 

 

За інформацією відділу міжнародних звязків

Фото Валентини Ващенко

Детальніше з програмою звітної конференції викладачів університету за 2017 рік можна ознайомитися за посиланням:

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-universitetu/item/1631-prohrama-zvitnoi-konferentsii-vykladachiv-universytetu-za-2017-rik

Прочитано 744 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative