Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

Протягом століть історична освіта була показником високих інтелектуальних здібностей, давала можливість добре заробляти та самореалізуватися. До сьогоднішнього дня не змінилося нічого, окрім того, що історія стала більш цікавою. «Сьогодні історія - це не просто банальне зубріння дат та подій. Це наука, що дозволяє поринути у романтичний світ минулого, зрозуміти багато того, що відбувається сьогодні» – пише інтернет видання «Освітній портал». У Ніжинському державному університет ім. Миколи Гоголя один із факультетів, який готує фахівців за даною спеціальністю – це історико-юридичний факультет, на якому навчаються багато талановитих та цілеспрямованих людей.

До вашої уваги -

Анна Донець – студентка магістратури ІІ року навчання спеціальності середня освіта (історія) історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя, староста групи, член Вченої ради факультету. Учасниця національних та міжнародних навчальних програм, конкурсів, олімпіад, конференцій, семінарів та тренінгів. Володарка ІІІ місця в обласному етапі XV міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика серед студентів нефілологічного профілю навчання; також дівчина має диплом ІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук та ІІІ командне місце у Всеукраїнському турнірі з історії. Анна Донець має понад 30 друкованих статей з таких галузей знань як історія, право, методика викладання історії, культурологія.

Отримавши різнобічну та глибоку гуманітарну освіту і мовну підготовку, випускники історичного напряму працюють у різних сферах:  хтось обирає роботу вченими або викладачами школи, інші працюють в політичних фондах, аналітичних центрах або ж  у сфері бізнесу.

 

Аби дізнатися, ким планують стати кращі студенти нашого вишу,

які досягнення мають вже на сьогоднішній день

та чим захоплюються? – про це ми запитали у них самих.

Доброго дня, Анно. Вибір майбутньої професії - один з перших серйозних кроків, які доводиться робити випускнику школи. Коли такий вибір колись став перед тобою – хто чи що на нього вплинув?

Вітаю Вас! Дійсно, у далекому 2012 році переді мною постав вибір навчального закладу на подальші шість років життя. Мені цікаво було подивитися на життя студентів університетів, поспілкуватися з потенційними викладачами, тому відвідувала «Дні відкритих дверей» в омріяних університетах. Правду кажучи, початковими у відвідуванні стали Київський національний університет імені Т. Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська Академія» та Київський національний лінгвістичний університет. До Ніжинського державного університету приїхала в останню чергу, але одразу зрозуміла, що буду навчатися у цьому ВНЗ. Мої рідні та вчителі радили мені керуватися внутрішніми відчуттями для визначення «свого» університету. Сьогодні з упевненістю можу стверджувати, що воно мене не підвело.

Чому саме історико-юридичний факультет НДУ?

Незважаючи на те, що я навчалася в класі природничо-математичного профілю, гуманітарні дисципліни історико-правознавчого циклу мене приваблювали завжди. Історія була і залишається для мене тією наукою, в якій присутній своєрідний дух авантюризму. Безперечно, існують певні закономірності та тенденції, але невідомо чим усе скінчиться в кінцевому випадку. Симбіоз галузей знань «історія» та «правознавство» в одній спеціальності спонукали до подачі документів у наш виш, адже решта бажаних навчальних закладів такої можливості не давала.

На сьогоднішній день – ти активна студентка університету: учасниця національних та міжнародних навчальних програм, староста групи, член Вченої ради факультету. Чи не важко виконувати такий обєм роботи одночасно?

Безсумнівно, як і кожній людині іноді фізично буває важко з усім справлятися, однак проаналізувавши те, що отримую в кінцевому результаті своєї діяльності, з новими силами та мотивацією рухаюся вперед.

За роки навчання в університеті, як саме ти змінилася і виросла, як особистість? Твоя думка з цього приводу?

Шість років – це тривалий проміжок часу, тому з упевненістю можу стверджувати, що значно зросла особистісно за ці роки. Ті можливості, які відкрилися за час навчання в університеті, допомогли розкрити власні раніше непізнані сторони.

Побутує думка, що історична освіта - це прямий шлях до викладацької діяльності. Дане судження є лише стереотипом, але.. Ким ти себе бачиш у майбутньому?

Можу стверджувати, що в майбутньому бачу себе особистістю, котра розкриває різні свої грані. З приводу професійної діяльності однозначної відповіді не можу дати, адже «человек предполагает – Бог располагает».

Аню, а крім вивчення наук, чим ти ще цікавишся, що любиш, чим живеш?

Крім навчання в університеті займаюся громадською роботою: мала досвід проведення тренінгів, волонтерської діяльності. Обожнюю вивчати мови, займатися танцювальним мистецтвом, проходити онлайн-курси.

Як магістрант університету, чи маєш якісь побажання для майбутніх абітурієнів, які також є читачами нашого сайту?

Майбутнім абітурієнтам бажаю обирати вищий навчальний заклад і спеціальність не за рейтингами «Топ-10» чи «Топ-100», а за покликом серця. У свою чергу, майбутнім студентам бажаю з користю провести роки навчання в університеті.

 

 

Валентина Ващенко

Фото з архіву

 

Прочитано 828 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative