16-17 листопада на факультеті психології та соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Особистість та її історія», присвячена 15-річчю створення факультету та кафедри загальної і практичної психології.

Учасниками конференції стали науковці, практичні психологи, студенти з Ніжина і всієї України.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися ректор НДУ ім.М.Гоголя доц. О.Г.Самойленко, який відзначив інтенсивність розвитку сучасної психології та побажав натхнення й наукових пошуків усім учасникам, а також декан факультету психології та соціальної роботи О.А.Тимошенко.

У програмі конференції було пленарне засідання за участю провідних науковців та академіків НАПН України, серед яких С.Д.Максименко, Н.В.Чепелєва, О.Ф.Бондаренко, Т.М.Титаренко, М.В.Папуча, Ю.М.Швалб, А.Б.Коваленко, М.В.Савчин та ін.

На пленарному засіданні були зачитані доповіді щодо актуальних проблем психології, зокрема, про спосіб життя особистості та переживання нею суб’єктивного благополуччя (Ю.М.Швалб), особливості функціонування особистості у вимірах війни на прикладі порівняння вибірки досліджуваних з України та Ізраїлю (А.Б.Коваленко); історію вираження особистості через знаково-мовні засоби у віковому та індивідуальному аспектах (М.В.Папуча); про особистість Пилипа Морачевського – мало відомого поки викладача Ніжинського юридичного ліцею (Г.В.Самойленко), актуальні аспекти сучасної духовної парадигми у психологічній науці й практиці (М.В.Савчин) та ін.

Секційні засідання та стендові доповіді представлені виступами й доповідями понад 120 науковців, аспірантів, студентів.

Конференція завершилася майстер-класом на актуальну тему «Приватна практика психолога в Україні: бути чи не бути» від психотерапевта, тренера міжнародних програм з позитивної психотерапії Катерини Долинської, що викликав в учасників ряд цікавих питань і жваву дискусію.

Дякуємо організаторам і учасникам конференції та запрошуємо до участі у наступних заходах кафедри загальної та практичної психології й факультету психології та соціальної роботи.

Прочитано 911 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative