29–30 вересня 2017 року в межах Українсько-німецького року мов в місті Чернівці члени Асоціації українських германістів зустрілися на XXIV  конференції під назвою «Зірковий час німецької мови в Україні».

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили президент Асоціації українських германістів д.філол.н., проф. Алла Паславська, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича д. фіз.-мат. н., проф. Степан Мельничук, декан факультету іноземних мов д.філол.н., проф. Ірина Осовська, посол Федеративної Республіки Німеччина д-р Ернст Райхель, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Оксана Коваленко, аташе з питань науки і освіти Посольства Австрії в Україні маг. Андреас Веннінгер, керівник Інституту з підтримки обдарованої молоді фонду імені Ганса Зайделя проф. Ганс-Петер Нідермайєр, референт Німецької служби академічних обмінів (Бонн) Бен’ямін Шмелінґ, керівник інформаційного центру DAAD в Києві д-р Ґізела Ціммерманн, референт відділу «Педагогічна кооперація з німецької мови» Goethe-Institut в Україні Єва Корб, референт з німецької мови як іноземної та координатор Центрального відомства з питань освіти за кордоном д-р Домінік Вольф.

Учасниками конференції стали  понад 150 викладачів та учителів німецької мови, а також аспіранти, студенти, перекладачі і гості з України, Австрії та Німеччини.

Ніжинський державний університет та вчителів міста Ніжин на цьому заході представляли: координатор АУГ від Чернігівської області, доцент кафедри німецької мови, к.пед.наук Удовиченко Н.К., члени Асоціації доцент кафедри німецької мови Блажко М.І. та вчитель німецької мови Ніжинської ЗОШ №6 Дута І.В. Вони взяли участь в роботі пленарного засідання, воркшопах та дискусіях організаторів конференцій, а також виступили з доповідями на засіданнях секцій.

Учасники XXIV Міжнародної конференції АУГ «Зірковий час німецької мови в Україні» змогли не тільки обмінятися досвідом, стати учасниками  жвавих наукових дискусій, зустрітися зі старими партнерами та встановити нові міжособистісні контакти, а також відчути незабутню атмосферу осіннього Маленького Парижу, історичної столиці Буковини.

Прочитано 815 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative