Цими вихідними (30 вересня) профком працівників НДУ організовує поїздку для працівників університету на екскурсію в Київську область до села Буки, та в місто Біла Церква в дендрологічний парк «Олександрія»

Якщо ви хочете побачити ландшафтний парк, в якому розташовано вишуканий водоспад, алея казок, храм Святого Євгенія, маєток сім'ї Суслових, або ж загадати бажання біля святого каменю, привезеного з Ізраїлю – приєднуйтеся до екскурсії, аби ваші вихідні стали насиченими та позитивними.

Буки́ — українське село, славетне своїм ландшафтним парком, який був заснований не так давно: в 1996 року.

Місцевий підприємець Іван Суслов викупив 2,7 гектара землі, яка була звалищем. За 20 тисяч доларів він перетворив смітник в чудовий ландшафтний парк, до якого їдуть тисячі туристів, аби відпочити від людного міста, і помилуватися прекрасною місцевістю та гарними краєвидами.

На території парку є святий камінь, привезений з Ізраїлю, з того місця, де Ісус перетворив воду на вино. Існує повір’я, що біля святого каменю можна загадати бажання. Частенько сюди приїздять молодята, аби сфотографувати краєвиди, та потриматися за диво-камінь. За переказами він благословляє їх на щасливе сімейне життя.

В парку є величезний фонтан, який до реставрації прикрашав Майдан Незалежності, після його утилізації, фонтан був викуплений і привезений до села Буки. Також тут розташована дзвіниця і церква Святого Євгенія. В храмі можна побачити прекрасні скульптури святих і купіль для хрещення немовлят. Цікаво, що дзвіниця названа в честь Данила Кучми, батька екс президента України. Виявляється, Данило Кучма врятував сина Суслова, якому були терміново потрібні дорогі ліки. Цим благодійним жестом він заслужив на таку шану сім'ї Суслових.

Біля храму відкриваються мальовничі краєвиди на другу частину ландшафтного парку. Тут розташований маєток господарів, невеликий зоопарк та Алея казок.

Дендропарк Олександрія знаходиться в місті Біла Церква на березі річки Рось і займає площу 297 гектарів. Парк був побудований графинею Олександрою Браницькою. Вона знайшла мальовничу місцевість у 3 кілометрах від Білої Церкви (зараз парк у межах міста). У середині XIX століття парк став дуже популярним. Його відвідували відомі люди того часу: Державін, Пушкін, Тарас Шевченко. Парк часто відвідували і члени царської сім'ї.

Дізнатися більш детальнішу інформацію про поїздку, та записатися на екскурсію можна у відділі кадрів НДУ, виїзд 30 вересня о 7.00 від Гоголівського корпусу.

Підготовувала:

Валентина Ващенко

за інформацією туристичного щоденника подорожей

Прочитано 543 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative