Що таке складні життєві обставини, чия вина у тому, що діти потрапляють до них, хто має працювати з такими дітьми, які є шляхи їхнього правильного виховання – ці питання були розглянуті сьогодні учасниками практичного семінару «Дитина у сучасному світі: проблеми, перспективи і досвід соціального примирення», організаторами якого є парафія Св. Володимира та Ольги УГКЦ м. Ніжина та кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи НДУ ім. М. Гоголя.

Учасниками семінару стали викладачі, студенти, соціальні педагоги, практичні психологи, представники Церков, громадськість міста, ЗМІ, «Центр Опіки Сиріт».

Семінар складався з круглого столу – «Як допомогти дитині у її складних життєвих обставинах» та майстер-класу «Наставництво у роботі з дітьми», що провела Олена Карачинова, член комісії справах родини УГКЦ.

Першим з доповіддю на тему «Взаємовідносини батьків і дітей» виступив отець Тарас Мисяковський, капелан «Центру Опіки Сиріт» м. Львів. У доповіді йшлось про особливості побудови стосунків та наслідування дітьми моделі створення взаємовідносин між людьми, про роль міжособистісних конфліктів у спілкуванні. Особливу увагу отець Тарас приділив формуванню особистості дитини, що не має сім’ї та виховується у дитячих будинках.

Наступною була доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Володченко Жанна Михайлівна з презентацією – «Конструктивне спілкування у родині: з досвіду роботи у Міжнародному шкільному проекті». Педагог наголосила на основних підходах до правильного виховання дитини в сім’ї, виокремила найважливіші форми спілкування з дитиною.

Своїм досвідом в роботі з дітьми та сім’ями, які перебувають в складних життєвих ситуаціях поділилась і Кучеровська Наталія Миколаївна – директор Ніжинського міського Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді. Нею було наведено приклади ситуацій, в яких допомога соціальних служб є необхідною.

На кінець круглого столу отець Тарас Мисяковський у вигляді відеопрезентації розповів про роботу «Центру Опіки Сиріт», котрий складається з п’яти відділів: молитовний, соціальний, спортивний та креативний.

Хотілось би вірити в те, що учасники семінару винесуть для себе корисні факти та використовуватимуть їх в своїй майбутній діяльності задля допомоги дітям, адже вони є найбільш незахищеними перед життєвими труднощами.

Прочитано 604 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative