14 липня 2017 завершила роботу міжнародна Школа тренерів DLL – „Deutsch lehren lernen“ („Вчимося навчати німецької“). В цій Школі підвищували свою кваліфікацію, актуалізовували та розширювали знання викладачі тих ВНЗ України, які зацікавлені у співпраці з німецьким культурним центром Goethe Institut та мають на меті імплементувати в навчальний процес освітню програму  DLL. Підготовку тренерів було поділено на три етапи: роботу в режимі онлайн (Online-Phase) (12.06. – 02.07. 2017), так званий «буферний тиждень» (Pufferwoche) (03.07. -  09. 07. 2017) та п’ятиденний семінар в Києві (Präsenzphase) (10.07. – 14.07.2017). Керувала підготовкою українських тренерів DLL куратор інтеркультурних проектів, тутор та тренер німецького культурного центру Goethe Institut пані Ізабель Гутіррец Мюл, яка викладає також німецьку мову в гімназіях Італії.

Під час семінару учасники тренінгу встигли актуалізували свої знання про концепцію  DLL, систематизувати нові підходи та методико-дидактичні принципи базової частини програми, обговорити завдання викладача-тутора, які постають перед ним при поєднанні онлайн навчання, традиційного та самостійного навчання, аудиторної та позааудиторної роботи; потренувати свою медійну, комунікативну, методичну та інші компетентності……

Кожен учасник Школи тренерів нової міжнародної програми DLL отримав сертифікат, який підтверджує кваліфікацію тренера DLL – „Deutsch lehren lernen“ („Вчимося навчати німецької“), незабутні враження від спілкування, цікавий досвід, а також необхідні для подальшої викладацької діяльності навички та імпульси. 

Інформацію підготувала М.І. Блажко, доц. кафедри німецької мови НДУ імені Миколи Гоголя, учасниця Школи тренерів DLL – „Deutsch lehren lernen“ („Вчимося навчати німецької“). 

Прочитано 864 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative