18 травня у актовій залі Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя відбулося прекрасне свято танцю, подароване університетським хореографічним колективом «Дивертисмент», керівником якого є Анна Сєрякова.

 

Вона – лауреат та призер міжнародних та республіканських конкурсів, хореограф-постановник загальноуніверситетських свят, балетмейстер театральних вистав Ніжинського драматичного театру імені Михайла Коцюбинського.

Ансамбль «Дивертисмент» почав свою історію на факультеті культури і мистецтв у 2000 році, керівником якого була і є Сєрякова Анна. Збігав час, бажаючі з’являлися і з інших факультетів. На сьогодні це – потужний загальноуніверситетський колектив.

Працюючи в стилі сучасного танцю, і колектив, і його керівник радують глядачів не простою розвагою, а справжнім високим мистецтвом, що і бачили того вечора запрошені гості на університетській сцені.

До огляду було представлено екзаменаційні роботи студентів – випускників: композицію «В стилі Гетсбі», «Гуляння на жнивах» – робота студентів 5 курсу під керівництвом Анни Сєрякової, «Дорога війни» (робота Катерини Сороки), екзаменаційні роботи: Анни Глушко «Запрягаймо балагули!!!», Роя Богдана «Миттєвість», Дарії Лемещенко «Вікінги», а також Олени Короткіної «Свято Холі». Хореографічний номер «За лаштунками» присвятили  працівникам Музейного комплексу університету до Міжнародного дня музеїв.

Солісти,  Юлія Ханенко та Світлана Медвідь, доповнили величність свята, виконавши пісні:  «Ой, верше, мій верше», “I feel good”, «Знаю чи не знаю».

Після завершення концертної програми, до слова був запрошений ректор НДУ ім. М.Гоголя Олександр Самойленко, який привітав колектив та його керівника, зазначивши: «Я щасливий,  як очільник цього славного навчального закладу, в тому, що ми маємо два блискучих і зовсім різних, але неперевершених хореографічних колективи «Забава» та «Дивертисмент». Сьогодні ми  бачили потужні номери. Те, що ми споглядали – зрозуміли серцем, відчули душею. «Дивертисмент» з кожним роком стає все більш яскравим і показує нові танцювальні режисерські образи, які так вдало втілюються в життя. Я щиро вітаю Анну Вікторівну з цим успіхом!»

Долучився до вітань колективу й депутат Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько. Він відвідав концерт зі своєю мамою, Ганною Степанівною.

Пархоменко Олександр, доцент кафедри музичної педагогіки та хореографії , організатор та керівник молодіжного ансамблю танцю “Забава” та начальник соціально – гуманітарного відділу В.І.Скороход, вручили учасникам колективу ансамблю дипломи та подякували студентам – випускникам, які разом з ансамблем «Дивертисмент» подарували присутнім свято.

Тетяна Марченко

Фото автора

Прочитано 788 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative