26 квітня 2017 року в Ніжинському державному університету ім. М.Гоголя відбулась Міжнародна студентська науково-практична конференція «Студентський науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення». У конференції взяли участь студенти, магістранти, ліценціати 15 вищих навчальних закладів України та Польщі.

З 10.00 по 11.00 учасники мали змогу зареєструватися в конференції, з 11.00 по 12.30 відбулося пленарне засідання у 118 аудиторії нового корпусу університету. На пленарному засіданні виголосили свої доповіді Дмітрієва М.М. (студентка 5 курсу Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка), Клименко Л.В. (студентка 4 курсу Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя), Ірха В.В. (магістрантка Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка), Яцун Л.М. (студентка 5 курсу Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя), Пушка Р.А. (студент ліценціату Academia Pomorska w Slupsku) та польські студенти Agata Glen, Zaneta Golawska, Los Iwona, Zaneta Maksymiuk (Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa).

Міжнародна студентська науково-практична конференція стала чудовим способом донести до аудиторії сучасні проблеми суспільства, їхній негативний вплив на розвиток особистості як дитини так і дорослого та висвітлити наукові праці та результати соціально – педагогічних досліджень учасників конференції. Прослухавши доповіді на пленарному засіданні, я вважаю, що кожен студент отримав великий багаж корисної інформації, яку можна використати в подальшому для практичної соціально-педагогічної діяльності. Найбільше привернули мою увагу доповіді на тему «Досвід ресоціалізації неповнолітніх в умовах виховної колонії» та «Відеозвіт студентів Республіки Польша з вивчення актуальних соціальних проблем у молодіжному середовищі», які підкріплювались практичною діяльністю дослідників даних тем. Я вважаю, що дана конференція значно підвищила рівень компетенції учасників з розглянутих на пленарному та секційних засіданнях проблем і змусила задуматись про майбутнє суспільства та країни в цілому.

Після пленарного засідання студенти та гості конференції відвідали мастер-класи «Підвищення обізнаності батьків щодо прав дітей та молоді з інвалідністю», який проводила Татарінова Л.А. та «Сім’я без насильства – основа гендерної гармонії», який проводила Бутурлим Т.І. На першому мастер-класі, на якому також були присутні батьки, які мають дітей з інвалідністю, я більше дізналась про права дітей та молоді з інвалідністю, а також про обов’язки соціальних служб з надання медичної, соціальної, реабілітаційної, корекційної, матеріальної та інших видів послуг. Як на мене, цією інформацією повинен володіти кожен для формування позитивної суспільної свідомості стосовно ставлення до людей з інвалідністю. На другому майстер-класі ми розглядали тему насильства в сім’ї, де мали змогу аналізувати життєві ситуації, отримати додаткову інформацію про насильство в історичному аспект та нормативно-правовому аспекті для формування навичок та умінь уникнення появи такого явища як насильство.

Оропай Раїса, учасниця конференції, студентка ІІІ курсу спеціальності «Соціальна педагогіка»

Прочитано 873 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative